torna

Detall de la notícia

Imatge 4980046

La Conselleria de Fons Europeus i el Centre Balears Europa organitzen una jornada tècnica sobre finançament europeu dirigida a gestors d'empreses i institucions

Els assistents podran escoltar ponències d’especialistes en la matèria de la Comissió Europea, dels Ministeris d’Hisenda i de Treball i del Govern

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, juntament amb el Centre Balears Europa, estan organitzant una jornada en línia sobre finançament europeu, que tindrà lloc el proper dia 17 de novembre, amb el títol «Resposta a la crisi sanitària i les seves conseqüències socioeconòmiques. Aconseguir unes Illes Balears resilients, verdes i digitals».

L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer als potencials beneficiaris, tant del sector privat, com públic, les oportunitats de finançament relacionades amb la Unió Europea i al mateix temps aclarir alguns aspectes tècnics relatius a la tramitació administrativa. Per fer-ho possible, l’organització ha previst la participació de diferents experts en finançament europeu tant per part del Govern de les Illes Balears, com dels Ministeri d’Hisenda i Funció Pública i de Treball i Economia Social, i també de la Comissió Europea.

Així, la consellera econòmica de la Comissió Europea a Espanya, María Canal-Fontcuberta, xerrarà sobre el Mecanisme de Recuperació i Resiliència i la seva aplicació a Espanya, mentre que la representant de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea (DG Regio), Valentina Corsetti, explicarà les «Oportunitats de finançament de la Unió Europea», per tal de promoure una recuperació ràpida de la crisi i impulsar un creixement econòmic fonamentat en el talent, respectuós amb el medi ambient i inclusiu des del punt de vista social.

La subdirectora general de Programació i Avaluació de Fons Europeus del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, Cristina Rehberger, abordarà la «Política de Cohesió 2021-2027» i els aspectes relatius a la planificació dels Fons Estructurals per a Espanya. A més, el Fons Social Europeu i la seva programació 2021-2027 seran objecte de dues ponències, a càrrec d’Ana Sanabria Celdrán, de la Direcció General d’Ocupació de la Comissió Europea, i de Mónica Garcés, subdirectora adjunta de Programació i Avaluació de la Unitat Administradora del Fons Social Europeo (UAFSE) del Ministeri de Treball i Economia Social.

La presentació de la jornada i benvinguda serà a càrrec de la conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, mentre que el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, farà la cloenda. També està prevista la participació del director de l’Oficina d’Inversions Estratègiques, Joan Carrió, que explicarà el contingut del Pla Estratègic d’Inversions Illes Balears 2030, i del director general de Fons Europeus del Govern, Félix Pablo, qui entrarà a detallar l’enfocament de la programació FEDER i FSE+ per a les Illes Balears per al període 2021-2027.

Les persones interessades en participar, es poden inscriure a través de https://www.cbe.es/login-usuari.php, si bé s’ha de tenir en compte que, en cas de no ser usuàries del Centre Balears Europa, hauran d’enregistrar-se prèviament per tal de poder inscriure’s a la jornada. Per obtenir més informació sobre l’esdeveniment, es pot enviar un correu electrònic a afornari@cbe.caib.es o telefonar al 971 177 276. A més, en finalitzar cadascuna de les ponències, els assistents podran fer preguntes a través del xat.