torna

Detall de la notícia

Imatge 4978992

El Consell de Govern aprova l'adscripció de l'IRFAP a SEMILLA per potenciar la recerca

El Consell de Govern ha aprovat la modificació del decret del 2002 de creació de l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP) de les Illes Balears. Es tracta d’un organisme que fins ara depenia de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Amb aquesta modificació, l’IRFAP estarà adscrit a Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), ens dependent de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

L’objectiu del canvi d’adscripció és potenciar els programes de recerca i desenvolupament, també pel que fa al canvi climàtic, d’innovació, de digitalització, d’experimentació i de transferència del coneixement en matèria agroalimentària, ramadera, pesquera i de l’aqüicultura de les Illes Balears. L’adscripció a SEMILLA es justifica perquè és l’entitat de referència del sector primari de les Illes Balears en matèria de recerca per tal de contribuir a la modernització i a l’impuls de la competitivitat dels sectors agrari, pesquer i agroalimentari de les Illes Balears.

La data efectiva d’adscripció dels llocs de feina i del personal funcionari i laboral serà dia 1 de gener de 2022. El nou decret entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.