torna

Detall de la notícia

Imatge 4939470

Port Tarragona inaugura el nou Moll de Balears

El Port de Tarragona ha estat l'escenari avui de l’acte inauguració del nou Moll de Balears, la nova infraestructura multipropòsit adossada al dic de Llevant. L’acte de presentació del nou equipament portuari, en format tertúlia, ha comptat amb la participació de Pau Ricomà, alcalde de Tarragona; Josep Maria Cruset, president del Port Tarragona; Francisco Toledo, president de Puertos del Estado; Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori; i Teresa Cunillera, delegada del Govern a Catalunya. Han assistit a l'acte el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears, Josep Marí, i el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis.

 

L'acte d’inauguració del nou Moll de Balears ha consistit en la benvinguda i presentació del projecte del Moll de Balears per part del president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, on ha explicat el significat del projecte de creuers per al territori, la tasca que ha fet la taula institucional de creuers per desenvolupar el projecte turístic i, per acabar la seva intervenció, ha repassat les fases de construcció del Moll de Balears.

 

Un cop finalitzada la presentació del projecte del Moll de Balears s’han dut a terme les intervencions dels representants institucionals en un innovador format tertúlia. Les preguntes de la conductora de l’acte, Montse Adan, directora de Port-Ciutat, han permès aprofundir en temes com el turisme, les infraestructures, la sostenibilitat i la recuperació econòmica.

 

Després de les diferents intervencions dels representants de les administracions presents, s'ha procedit a l’acte d’agermanament amb les Illes Balears. Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, ha estat el mestre de cerimònies d’aquest agermanament on han pres protagonisme Josep Marí i Ribas, conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balear, i Pere Segura, alcalde de Vila-seca. La cerimònia ha consistit en col·locar un pessic de terra mallorquina en les entranyes del moll que duu el nom de les Illes Balears.

 

La part institucional de la inauguració ha arribat a la seva fi amb el descobriment d'una placa commemorativa per part de Dvergastein Dag, capità del creuer “Europa”: el primer creuer que atraca al Moll de Balears. El capità del creuer ha estat acompanyat per les principals autoritats de l’acte. Per concloure l’acte, amb to més desenfadat, tots els assistents han pogut gaudir d’un extracte de l'espectacle de PortAventura World, “Around The World” de Gianfranco Bollini, on hi ha participat prop de 35 artistes, ballarins, ballarines i acròbates.