vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 4915643

Agricultura confirma dos focus de llengua blava a Eivissa

La direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha confirmat dos focus de llengua blava a Eivissa. També s’està a l’espera de confirmació, per part del Laboratori Oficial d’Algete, de dos casos sospitosos. Els animals afectats en tots els casos són exemplars d’oví. Les finques afectades estan ubicades als municipis de Sant Antoni, Sant Joan de Labritja i Santa Eulària des Riu.

En els dos casos confirmats, les explotacions pertanyen a Associacions de Defensa Sanitària de ramat oví d’Eivissa i quan es van comunicar les sospites els animals encara no havien estat vaccinats contra la llengua blava. En els altres dos casos, quan es van comunicar les sospites, només una de les explotacions havia estat vaccinada.

Segons l’estudi de seroneutralització encarregat per la direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, al Laboratori Oficial d’Algete, el nivell d’eficàcia del vaccí és d’entre un 80 i un 90%.

Des de la direcció general d’Agricultura recorden la importància de controlar els reservoris no vaccinats i de realitzar la desinsectació a les explotacions per controlar el mosquit.