torna

Detall de la notícia

Imatge 4908651

La presidenta Armengol i la consellera Gómez assisteixen a la presentació de la renovació de l'Hospital de la Creu Roja de Palma

Les instal·lacions i la tecnologia del centre s’han reformat de manera integral en els darrers dos anys 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, han assistit a la presentació de les obres de renovació integral de l’Hospital de la Creu Roja de Palma. La reforma ha implicat tot l’edifici, les instal·lacions i l’equipament tecnològic en unes tasques que han tingut una durada de dos anys i mig i que fan servir com a base l’estructura actual de l’edifici, dels anys trenta.

Durant la visita, la presidenta ha assegurat que la feina que fa Creu Roja «és impagable» i ha celebrat que s’hagin dut a terme unes «obres que fan que aquest sigui un nou hospital, que doni noves garanties sanitàries per a la ciutadania d’aquestes illes i que continuï mantenint l’excel·lència de la salut pública en aquesta comunitat autònoma».

Armengol també ha agraït al personal sanitari «la seva tasca i la seva dedicació» en la cura de les persones i ha recordat que la Conselleria de Salut i Consum està treballant en un pla per reduir les llistes d’espera a la sanitat, una iniciativa per a la qual «continuarem necessitant de la magnífica mà de Creu Roja Balears». La presidenta també ha celebrat que, després d’una situació en què semblava que l’hospital de la Creu Roja de Palma hauria de tancar, des de l’organització s’hagi apostat per invertir els sis milions d’euros que requeria la reforma per fer possible que es continuïn fent sevir les instal·lacions.

Amb aquesta reforma integral, el centre aspira a convertir-se en un hospital d’avantguarda que pugui afrontar en les millors condicions per al personal i els pacients els reptes sanitaris amb què es trobaran les Balears durant les pròximes dècades.

L’Hospital de la Creu Roja de Palma funciona des de l’any 1949 i està integrat en la xarxa hospitalària pública de les Illes Balears. Disposa de servei de rehabilitació, consultes externes, cirurgia i activitat ambulatòria, una unitat d’hospitalització, servei de proves diagnòstiques i un hospital de dia geriàtric. Compta amb 76 llits, distribuïts en quaranta habitacions, i tres sales d’operacions.

A la visita, a més de la presidenta i la consellera, hi han assistit el president de la Creu Roja Espanyola, Javier Senent; el president autonòmic de Creu Roja a les Balears, Toni Barceló; el batle de Palma, José Hila, i el director general de l’IB-SALUT, Juli Fuster, entre altres autoritats i representants de la Creu Roja.