torna

Detall de la notícia

Imatge 4907214

La presidenta Armengol assisteix a la inauguració de l'auditori Caló de s'Oli de Sant Josep de sa Talaia

Les instal·lacions, que es van obrir al públic aquest estiu, s’inauguren oficialment amb un concert de la Simfònica de Llevant i una exposició d’Antonio Hormigo

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit a la inauguració de l’auditori Caló de s’Oli de Sant Josep de sa Talaia. A l’acte d’inauguració s’ha descobert una placa commemorativa i la Simfònica de Llevant ha ofert un concert dirigit per Juan Francisco Ballesteros. A més, s’hi ha inaugurat una exposició de l’escultor Antonio Hormigo, «Antonio Hormigo. La veritat de la fusta».

Durant la inauguració, la presidenta ha agraït a l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia la inversió, ja que és a una zona que ha crescut en els darrers anys molt en població però no en infraestructures: «només els pobles que inverteixen en cultura i educació tenen el futur garantit», ha afirmat Armengol, perquè «la cultura és allò que ens permet ser més rics individualment i col·lectiva i ens fa ser més forts com a societat».

L’auditori Caló de s’Oli acull actes culturals des del passat mes de juliol, com el Festival Badia de Portmany. Les instal·lacions inclouen un amfiteatre a cel obert amb capacitat per a 300 persones i un auditori convencional amb capacitat per a 222 persones més, que fins avui no havia estat obert al públic. Està equipat perquè s’hi programin obres de teatre i dansa, projeccions, presentacions, conferències o concerts i ha tengut un pressupost de 3,8 milions d’euros.

Aquesta nova infraestructura vol ser un espai de referència per a tot el municipi, especialment per a les zones de Cala de Bou i Port des Torrent, i funcionarà com una àrea de transició entre les zones més poblades i el litoral de la badia.

A més de la presidenta, a l’acte també hi han assistit el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí; el batle de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luis Guerrero; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle d’Eivissa, Rafel Ruiz, entre altres autoritats.