torna

Detall de la notícia

Imatge 4904361

El Govern i la Fundació "la Caixa" subscriuen un acord d'acció social per valor de 14,2 milions d'euros

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el president de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui un acord que recull la col·laboració entre les dues institucions en matèria social, investigadora, educativa i cultural. Aquesta col·laboració estableix que la Fundació ”la Caixa” dedicarà un total de 14,2 milions d’euros a acció social a les Illes Balears al llarg del 2021 i que es compromet a augmentar aquesta inversió el 2022.

La presidenta Armengol ha agraït la tasca de la Fundació ”la Caixa” en l’impuls de projectes socials i culturals. A més, ha recordat que els objectius de l’acord signat avui són coherents amb les polítiques del Govern, per al qual l’atenció a les persones més vulnerables o la inversió en educació són alguns dels eixos fonamentals d’actuació.

Per la seva banda, Fainé ha indicat que un dels objectius prioritaris de la Fundació d’enguany és «intentar pal·liar les conseqüències que ha tingut la pandèmia en la vida dels ciutadans, impulsant els programes socials, educatius i culturals de la Fundació». «Són projectes que fa anys que desenvolupem a les Balears amb molt bons resultats i amb un efecte transformador contrastat», ha conclòs.

Entre els objectius bàsics marcats en l’acord destaquen la lluita contra la pobresa infantil, la promoció de l’envelliment actiu i saludable, l’atenció a persones amb malalties avançades, i també la millora de les condicions de vida de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió.

A més d’aquestes línies d’actuació, l’acord també preveu accions en els àmbits educatiu, cultural i de recerca.

Alguns dels projectes prioritaris que es duen a terme a les Balears són «CaixaProinfància», de lluita contra la pobresa infantil; el programa «Incorpora», d’inserció laboral per a col·lectius amb dificultats per trobar feina; el Programa per a l’atenció integral a persones amb malalties avançades, o el Programa de Gent Gran, dedicat a fomentar la participació social d’aquest col·lectiu.