torna

Detall de la notícia

Reactivació econòmica: El Govern amplia fins al 19 de setembre la convocatòria perquè els comerços de les Illes s'adhereixin a la campanya de Bons Illes Balears

Els bons comercials estaran disponibles per a la ciutadania a partir de l’1 d’octubre

El Govern ha ampliat fins al dia 19 de setembre la convocatòria perquè els comerços de les Illes s’adhereixin a la campanya de Bons Illes Balears, una campanya que posarà en circulació per a la ciutadania un milió d’euros en bons comercials a partir del dia 1 d’octubre en una campanya d’estímul als petits i mitjans comerços de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i que mobilitzarà més de 3 milions d’euros en consum de proximitat.

El programa es desenvolupa en dues fases: una primera, que s’engegà el passat dia 13 d’agost i que ara s’ha ampliat fins al dia 19 de setembre, durant la qual els comerços es poden adherir a la campanya a través de la plataforma www.bonsillesbalears.com; i una segona fase, que s’iniciarà l’1 d’octubre, data a partir de la qual els bons de descompte estaran a disposició de la ciutadania.

El programa Bons Illes Balears, que impulsa la Vicepresidència del Govern balear a través de la Direcció General de Comerç, compta amb un pressupost d’un milió d’euros en bons comercials. La campanya consistirà en distribuir per totes les Illes 100.000 bons de 10 €, bescanviables en compres de més de 30 €. Cada ciutadà major d’edat i empadronat a les Illes Balears pot sol·licitar fins a 4 bons, és a dir, un màxim de 40 € de descompte. Els comerços adherits han de sol·licitar al client o clienta el seu DNI o document equivalent per verificar que compleix amb els requisits i que té saldo disponible.

Aquesta campanya romandrà oberta fins al 31 de desembre del mateix any o fins que s’hagi exhaurit el pressupost. Per consultar tots els comerços adherits a la campanya, els ciutadans es poden adreçar al lloc web www.bonsillesbalears.com.

El programa d’estímul del sector comercial al detall Bons Illes Balears pretén fomentar les vendes de les empreses comercials detallistes i promoure que els ciutadans de les Illes adquireixin béns de consum com a mitjà per enfortir el comerç al detall dut a terme en establiments oberts al públic per autònoms, microempreses i petites empreses i, amb això, promoure la dinamització dels entorns urbans, perquè serveixi de complement a curt i mitjà termini a les mesures de revitalització i dinamització d’entorns urbans, especialment després de la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19.