torna

Detall de la notícia

Imatge 4868025

La promoció de l'IBAVI de 5 HPP a Son Gotleu opta al premi Mies van der Rohe 2022

Cinc habitatges de protecció pública promoguts per l’IBAVI i situats al carrer de Regal de Son Gotleu optaran al prestigiós Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea que atorga anualment la Fundació Mies van der Rohe juntament amb la Comissió Europea.

Aquest divendres s’han conegut els noms de la totalitat dels nominats al premi, ja que enguany s’han anunciat en dues fases. La promoció de l’IBAVI ja fou nominada el passat mes de gener en la primera fase.

L’edifici d’habitatges socials es caracteritza per recuperar l’arquitectura entre mitgeres característica del barri abans del boom de la construcció dels anys seixanta, i utilitza la pedra de marès local com a element constructiu protagonista. El signen els arquitectes de l’IBAVI Carles Oliver, Alfonso Reina, Antonio Martín, Maria Antònia Garcías i Xim Moyá.

Aquest és el primer projecte finalitzat per l’IBAVI que continua la línia de recerca de Reusing Posidonia a Formentera, en aquest cas adaptat al mapa de recursos de Mallorca. El projecte de catorze habitatges de protecció pública a Sant Ferran (Formentera) fou seleccionat al mateix premi.

Al guardó concorren 532 obres de 41 països acabades entre l’octubre de 2018 i l’abril de 2021. Del territori espanyol hi ha 39 obres seleccionades de les quals quatre són de les Illes Balears.

El gener de 2022 es presentarà la llista de les quaranta obres seleccionades de la qual s’extrauran les cinc obres finalistes. Els guanyadors es donaran a conèixer el mes d’abril de 2022.