torna

Detall de la notícia

Imatge 4857389

60 noves places per a persones grans en situació de dependència en la nova residència a Sant Llorenç des Cardassar

La infraestructura està finançada amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

L’Ajuntament cedeix la propietat del solar al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, acompanyades del batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, han visitat aquest divendres el solar on es construirà una nova residència per a persones grans dependents, que també han presentat. La residència tindrà inicialment 60 noves places distribuïdes en mòduls de 20 places que permetran una millor convivència i atenció individualitzada per al resident.

Armengol ha agraït a l'Ajuntament de Sant Llorenç el seu compromís «amb una política clau, com és l'atenció a les persones majors d'una manera molt més integral i propera als seus municipis» i ha valorat el fet que aquesta infraestructura es finançarà amb fons europeus: «és important vincular la política social a la reactivació econòmica», ha dit la presidenta, qui també ha recordat que des de l'any 2015 el Govern ha passat més de 460 places de la privada a la concertació, a les quals s'hi han de sumar les places que actualment estan en construcció.

Per la seva banda, la consellera Santiago ha recalcat que «tenir una residència al municipi significa que les persones que envelleixen en aquest municipi tendran un recurs molt més a prop de ca seva». Així mateix, ha recordat que en aquest solar hi caben 120 places, de les quals inicialment se'n construïran 60, repartides en mòduls de 20 places: «d'aquesta manera, donam més qualitat de convivència als residents, perquè així es coneixeran tots millor i estaran sempre amb els mateixos treballadors», ha indicat.

El batle, per la seva banda, ha destacat que aquest solar compra amb més de 7.000 metres i que el conveni per signar amb el Govern està en fase de redacció i aprovació.

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar cedirà la propietat del solar per a la construcció de la nova residència, per mitjà d'un conveni, a la Conselleria d’Afers Socials i Esports, concretament al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears.

Les places es podran ampliar fins a un màxim de 120 i passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears, com a mínim durant 30 anys.

El Consorci es farà càrrec de la construcció de l’immoble en el termini màxim de 5 anys, amb una inversió prevista de 5,7 milions d’euros per a aquestes 60 places inicials, finançats a través de fons europeus en el marc de l’eix «Economia de de les cures i el reforç de les polítiques d’igualtat i inclusió» del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar es farà càrrec de l’adequació urbanística dels terrenys en el marc de la declaració d’interès autonòmic.

El Govern continuarà donant suport a aquesta residència, una vegada finalitzada, a través de la concertació de les places per a la dependència.