torna

Detall de la notícia

Imatge 4844847

Afers Socials i Esports destina 3,3 milions d'euros anuals a Projecte Home

En dos anys, 725 usuaris s’han beneficiat del servei d’acompanyament per a persones amb addiccions

La meitat dels usuaris han obtingut una alta exitosa

Un total de 725 persones s’han beneficiat del servei d’acompanyament per a persones amb diagnòstic de salut mental vinculat a addiccions, que des de fa dos anys duen a terme la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Fundació Projecte Home a través del Conveni Singular.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports hi destina cada any 3,3 milions d’euros amb l’objectiu d’aconseguir la integració i la inserció social de les persones que passen per processos de desintoxicació en l’àmbit sanitari.

"Tenim la voluntat de seguir avançant i consolidant aquest projecte, perquè és una necessitat que fa molts anys que no és discutible ja que a més de les addiccions clàssiques n'apareixen d'altres, i en aquesta legislatura ens agradaria passar del conveni a la concertació", ha apuntat sobre el servei la consellera Fina Santiago.

Segons les darreres dades recollides, dels 725 usuaris que aquests dos darrers anys s’han beneficiat d’aquest servei, a finals de juny de 2021 n’hi havia 250 en actiu mentre que 475 havien finalitzat el procés. D’aquests, un 47,6% (226 persones) han obtingut una alta exitosa.

Pel que fa al perfil dels usuaris, les edats majoritàries del servei són de 35 a 44 anys (39,6%) i de 25 a 34 anys (24,4%), seguit de la franja de 45 a 54 anys (22,3%). Un 80,8% són homes i un 19,2%, dones. Pel que fa a la mitjana d’estada al servei, aquesta és de 300 dies.

Aquest dimarts, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, acompanyada del president executiu de Projecte Home Balears, Jesús Mullor, ha visitat les instal·lacions de Projecte Home. Els han acompanyat el director general d’Atenció a la Dependència i la Discapacitat, Gori Molina; la directora general de Serveis Socials, Teresa Vallespir, i Sergi Canal, director terapèutic i de Recursos Humans, així com David Martínez, director econòmic, financer i de gestió de Projecte Home Balears.

Aquest servei està integrat a la Xarxa Pública de Serveis Socials.