torna

Detall de la notícia

Imatge 4801680

Mozart és el protagonista del sisè concert del cicle «Estius Simfònics», de la Simfònica

L’Orquestra Simfònica Illes Balears oferirà al Pati de La Misericòrdia dijous, 29 de juliol, a les 21 hores, el concert «Danke Wolfgang». Serà el sisè del cicle «Estius Simfònics» amb un programa dedicat a W.A. Mozart, en què s’interpretaran el Concert per a piano núm. 19 i la Simfonia núm. 36. En aquest concert, l’Orquestra Simfònica, sota la direcció de Joji Hattori, comptarà amb el pianista solista Iván Martín.

Aquest pianista va néixer a Las Palmas de Gran Canaria el 1978 i ha estat reconegut, per la crítica i el públic internacional, com un dels intèrprets més brillants de la seva generació. Ha col·laborat amb gairebé totes les orquestres espanyoles i també amb orquestres de renom internacional com l'Orquestra Filharmònica de Londres, la Konzerthausorchester Berlin, l’Orquestra de París, els Virtuosos de Praga, l’Orquestra Filharmònica d’Hèlsinki, l’Orquestra Filharmònica de Zagreb, la Polish Chamber Orchestra, l’Orquestra Simfònica de Monterrey, l’Orquestra Simfònica de Sao Paulo i l’Orquestra Simfònica de Santiago de Xile, entre d’altres.

La Simfònica interpretarà el Concert per a piano núm. 19, una peça complexa que va ser composta a finals de 1784. S’estructura en tres moviments, combinats amb gràcia i vigor, que Mozart va interpretar amb motiu de la coronació de Leopold II, a Frankfurt. El concert finalitzarà amb la interpretació de la Simfonia núm. 36, anomenada «Linz» perquè Mozart la va compondre en aquesta ciutat austríaca, el 1783. Es tracta d’una de les simfonies més conegudes i populars del cèlebre compositor austríac.

Les entrades ja estan disponibles a la pàgina web de la Simfònica.