torna

Detall de la notícia

Imatge 4801391

Armengol presideix la inauguració de l'escultura que commemora el 50è aniversari de l'IES Berenguer d'Anoia

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presidit avui l’acte d’inauguració de l’escultura de l’artista, exprofessor i exdirector de l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca, Joan Lacomba. L’escultura, ubicada a l’accés del centre, ha estat elaborada amb motiu del 50è aniversari de l’institut i du per títol un vers de «La Balanguera», de Joan Alcover: «Sap que la soca més s’enfila com més endins pot arrelar».

Durant la inauguració, la presidenta ha agraït la feina feta a l’escultor, «un referent per a tots nosaltres» i a la comunitat educativa, «que enguany ha donat exemple de com es fan les coses ben fetes» davant l’amenaça de la COVID-19. També ha agraït la tasca duta a terme per la comunitat educativa i les institucions cap a «un emblema educatiu» com és l’IES Berenguer d’Anoia, que va ser el primer institut mixt de la Part Forana.

Armengol, antiga alumna del centre, ha definit l’institut com un «referent educatiu» de la comarca del Raiguer i un espai on s’imparteix educació crítica, «que fa que la nostra societat pugui entendre i saber millor cap a on vol anar». Finalment, la presidenta també ha recordat que des del Govern s’ha treballat els darrers sis anys en «la millora del sistema educatiu: des de les condicions sociolaborals del professorat fins a les infraestructures educatives», com l’IES Berenguer d’Anoia, que gràcies al Pla d’Infraestructures Educatives va guanyar onze noves aules el 2018 amb una inversió de gairebé 2,3 milions d’euros.

A l’acte hi han assistit el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el batle d’Inca, Virgili Moreno, a més de representants de la direcció del centre, de l’associació de mares i pares, i regidors i batles dels municipis amb alumnes escolaritzats al centre.

L’escultura representa un arbre amb diferents branques, amb estructura de ferro coberta de porexpan d’alta intensitat, poliuretà i arena de sílice, i ha estat finançada per l’Ajuntament d’Inca.

L’IES Berenguer d’Anoia va celebrar el seu 50è aniversari el 2020, però la pandèmia ha retardat la inauguració de l’escultura fins ara.