torna

Detall de la notícia

Imatge 4797252

El Govern, amb els 23 esportistes que representen les Illes Balears als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio, el seu rècord històric

La Conselleria d’Afers Socials i Esports els fa arribar una carta de suport i la insígnia de les Illes Balears
Els esportistes envien un vídeo amb les seves impressions, que es publicaran aquests dies de competicions

Les Illes Balears afronten els Jocs Olímpics de Tòquio amb el seu rècord històric d’esportistes en uns jocs olímpics, amb una representació de fins a 18 esportistes, xifra que supera el màxim assolit de 16 esportistes als jocs de Río de 2016.

Als jocs olímpics de Tòquio, que s’inauguren aquest divendres 23 de juliol i tenen lloc fins al 8 d’agost, no només hi assisteix la més alta participació balear de la història sinó també la més àmplia representació de fins a 10 modalitats diferents, amb alguns referents mundials i fins i tot en disciplines que hi competeixen per primera vegada. Les especialitats de vela i bàsquet són les que concentren major esportistes illencs.

Olímpics i paralímpics balears

Dels 18 esportistes balears que participen als Jocs Olímpics de Tòquio, un total de 9 han passat pel Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, que gestiona la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Són el nedador Joan Lluís Pons, el ciclista Albert Torres, el triatleta Mario Mola, el regatista Joan Cardona, l’atleta Marc Tur, el regatista Mateo Sanz, l’atleta Natalia Romero, el gimnasta Nicolau Mir i la regatista Paula Barceló.

La resta de representants balears a Tòquio són el nedador Hugo González Oliveira, la jugadora de bàsquet Alba Torrens, l’skater Jaime Mateu, el jugador de futbol Marco Asensio, el piragüista Marcus Cooper Walz, la ciclista Mavi García i les tres darreres incorporacions en bàsquet, Rudy Fernández, Sergi Llull i Álex Abrines.

Són 18 noms als quals s’han de sumar els 5 esportistes participants als Jocs Paralímpics, que tendran lloc entre el 24 d’agost i el 5 de setembre de 2021, i són el ciclista Joan Reinoso, el futbolista Miguel Ángel Sánchez, el piragüista Adrián Castaño, el triatleta Alejandro Sánchez Palomero i el nedador Xavi Torres, que retorna a l’alta competició.

Insígnia

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha lliurat a tots els esportistes olímpics i paralímpics que representen les Illes Balears una insígnia de plata perquè els encoratgi i acompanyi en el seu viatge olímpic en nom de la Comunitat Autònoma. Per la seva part, els esportistes envien un vídeo per hom de les seves impressions que la Conselleria anirà publicant durant aquests dies a les seves xarxes socials.