torna

Detall de la notícia

El TIB amplia horaris a la zona de Calvià i millora la seva connexió amb Palma

Dimecres 21 entren en vigor canvis de servei en les línies del bus interurbà de la zona de ponent que faran que el municipi de Calvià millori la seva connectivitat amb Palma. D’aquesta manera els residents i treballadors de la zona gaudiran d’una major oferta per moure’s amb el transport públic.

El canvi més significatiu és el de la línia que connecta Es Capdellà amb Palma (107), ja que modifica el seu itinerari d’entrada i sortida a Ciutat. D’aquesta manera els residents de Calvià tendran una segona opció per arribar al centre de Ciutat perquè fins ara només ho podien fer accedint per la zona de Son Dureta. Concretament, deixa de circular per les parades Son Dureta, Andrea Doria, Plaça Progrés i Instituts. En substitució, realitza les parades Alfons el Magnànim i Ctra. Valldemossa.

D’altra banda, aquesta línia amplia el seu horari, i ofereix servei fins més tard amb una sortida a les 21:20 h tant des de Palma com des d’Es Capdellà. A més, s’amplia l’oferta dels dissabtes amb dues expedicions més per sentit amb els mateixos horaris que de dilluns a divendres.

De la mateixa manera a partir de dimecres 21 es produeix una ampliació horària a les línies de Peguera (102) i Santa Ponça (103). De dilluns a dissabte, la línia 102 passa de 19 a 24serveis i la línia 103 de 21 a 26. D’aquesta manera hi haurà una freqüència de pas a uns 30-35 minuts per gairebé tot el dia. A més, diumenges i festius s'amplia també l’oferta amb nous serveis a primera i darrera hora del dia per adaptar-se millor als horaris dels treballadors.

Per la serva part les línies de Magaluf i Palmanova (104) i la de Sol de Mallorca amb pas per Cala Vinyes i Palmanova (105) amplien la seva oferta els diumenges i festius amb 8 i amb 4 expedicions més respectivament.D’aquesta manera passen a oferir els mateixos horaris que de dilluns a dissabte. Igual passa ambla línia de El Toro (106) que els dissabtes ofereix a partir de la pròxima setmana els mateixos horaris que de dilluns a divendres.

També la línia de Santa Ponça (123) afegeix una nova sortida des de Santa Ponça a les 13:05 h els diumenges i festius.

Per a més informació sobre línies, horaris i tarifes es pot consultar a la pàgina web tib.org

Recordam que els residents de Mallorca poden viatjar amb totes les línies de la xarxa TIB amb la Targeta Intermodal, la targeta moneder que funciona amb un sistema de punts que fa que el preu del bitllet sigui més econòmic a mesura que es va viatjant. El saldo de la Targeta Intermodal es pot carregar en línia a la web del , també es pot fer dins els busos i a través de les màquines expenedores de bitllets de les estacions de tren i metro.

Pels residents que no disposin de Targeta Intermodal i pels visitants que arriben a Mallorca, tenen com opció viatjar amb la targeta bancària. Sigui de dèbit o de crèdit, permet viatjar per tota la xarxa sense haver de comprar cap bitllet previ i surt més econòmic que comprar el bitllet senzill al conductor. Ofereix la possibilitat de transbordar dues vegades durant el mateix viatge. A més utilitzant la targeta bancària, s'apliquen importants descomptes a grups de fins a 5 persones.