torna

Detall de la notícia

Imatge 4796356

Armengol i March visiten les obres d'ampliació de l'Escola Nova de Porreres

 
 

El projecte convertirà el CEIP en un centre de dues línies i resoldrà els actuals problemes d’espai

L’obra suposa una inversió de 2,2 milions d’euros i està finançada pel fons REACT-UE en el marc del PO FEDER de les Illes Balears

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha visitat les obres d’ampliació del CEIP Escola Nova de Porreres. Es tracta d’un projecte que convertirà el centre en un CEIP de dues línies (6 unitats d’infantil i 12 de primària), solucionarà els problemes d’espai i beneficiarà els 424 alumnes del centre. Els han acompanyat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll; l’arquitecte de l’IBISEC, Tòfol Salas, i representants de l’empresa constructora.

Aquesta obra és una de les actuacions previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE 2016-2023). Amb un pressupost de 2.229.523 euros i un termini d’execució de 12 mesos, l’actuació està finançada pel fons REACT-UE (Ajuts a la recuperació per a la cohesió i els territoris d’Europa) en el marc del PO FEDER de les Illes Balears.

Armengol ha agraït “la complicitat constant” de l’Ajuntament de Porreres i la “possibilitat de fer feina conjunta” per fer realitat aquesta ampliació, així com a la comunitat educativa del centre que, a partir d’una reivindicació de fa anys, ha pogut implicar-se en les necessitats constructives i educatives que ha d’oferir el centre. També ha valorat que “és important que els fons europeus ajudin amb inversions necessàries a la nostra comunitat autònoma”, com és el cas d’aquesta obra, “fantàsticament adaptada a les necessitats del centre i la realitat educativa de Porreres per donar garantia que aquesta població escolar pugui tenir les condicions idònies des de tots els punts de vista”.

Per part seva, el conseller March ha assegurat que “l’obra és una necessitat en tots els aspectes” i que “l’increment de la població escolar obligava a fer una ampliació important del centre”. De la mateixa manera, ha destacat la inversió de més de 90 milions d’euros que s’ha fet fins ara en infraestructures, una xifra que pretén “modernitzar i adaptar les escoles de les Illes Balears als reptes del s. XII: essent escoles adaptades, amb capacitat de tenir alumnes competents en tots els aspectes i que donin resposta a les necessitats socials, econòmiques i professionals de les Illes Balears”.

L’ampliació del centre

S’ha duit a terme un projecte d’ampliació que ha suposat la construcció d’un nou edifici de 249,79 m2, de manera que l’escola ha assolit un total de 1.808,59 m2 i ha passat de comptar amb 6 línies d’infantil i 8 de primària a una configuració de 6+12.

Les obres preveuen la construcció d’un nou edifici adherit a l'existent, que es distribueix en la planta del soterrani, la planta baixa i la planta del pis. El nou edifici té forma de L, enganxat a la zona d'entrada i seguint la façana actual. També s’ha construït un nou corredor que comunicarà els diferents espais. La planta del soterrani es destina a instal·lacions i magatzems.

A la planta baixa la intervenció comença i acaba flanquejada per porxos. També es creen espais coberts per al pati de primària i es comuniquen amb el patis mitjançant escales i rampes accessibles. El programa inclou, a més, la construcció de quatre noves aules de primària, uns nous banys, una altra dotació de banys de pati i un magatzem exterior. Es crea una nova organització de les 6 aules d'infantil per atendre les peticions de l’equip docent de l'escola.

La planta del pis incorpora un corredor exterior a la façana, adaptada a la climatologia de les Illes. En aquesta planta s’inclouen 4 aules noves de primària i una aula de plàstica. Té, per un costat, un nou pati interior i, per l'altre, una agrupació de bany. La biblioteca se situa a l'extrem i l'aula 9 es divideix pel mig i es fan dues aules de petit grup.

Pla d’infraestructures educatives

L’any 2021 es preveu una inversió de 25 milions d’euros per a la millora d’infraestructures educatives. Cal esmentar que des de setembre de 2015 s’hauran invertit un total de devers 90 milions d’euros: 1.500 actuacions al 94% dels centres educatius de les Illes Balears.

Aquest estiu es faran obres en un total de 62 centres (47 a Mallorca, 6 a Menorca, 8 a Eivissa i 1 Formentera).