vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 4794092

Agricultura comença la campanya de vaccinació de la llengua blava aquest divendres a Menorca

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació començarà la campanya de vaccinació de llengua blava a Menorca aquest divendres. Els vaccins han arribat aquest dijous matí a l’illa. Els Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA) s’han encarregat de la logística del trasllat de les dosis. Aquest ens dependent de la Conselleria també es farà càrrec de l’emmagatzematge en armaris frigorífics i el repartiment dels vaccins als veterinaris.

Els veterinaris de les Associacions de Defensa Sanitària (ADS) de Menorca podran començar a vaccinar el bestiar aquest divendres. Segons el protocol fitxat per la Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, la vaccinació s’iniciarà a la zona de Ciutadella i anirà cobrint tot el territori fins a Maó.

El bestiar es considera immunitzat 21 dies després de la inoculació completa del vaccí. Els bovins necessiten dues dosis, mentre que els ovins, una. Els vedells nascuts de mares vaccinades també compten amb la immunització.

Els vaccins enviats a Menorca permetran cobrir les 309 explotacions d’oví amb 19.346 animals i les 354 explotacions de boví amb 19.063 animals. Aquest bestiar serà vaccinat entre els veterinaris de les ADS i els contractats per la Conselleria per a aquesta campanya de llengua blava.

SEMILLA compta amb cinc persones a Menorca, que s’encarregaran de la distribució dels vaccins, que funcionarà igual que a Mallorca. Els veterinaris rebran els vaccins per a cobrir les necessitats d’una setmana. En funció del nombre d’animals, se’ls n’entregarà en format de 100 o 250 mil·lilitres. També rebran tot el material necessari per a controlar l’administració dels vaccins a les diferents explotacions.

De moment, cap explotació de Menorca ha declarat símptomes entre els animals. A Mallorca, per ara, hi ha casos confirmats a 25 explotacions situades a la zona nord-est de l’illa.

La llengua blava no és una zoonosi i no afecta les persones. A més, no representa cap risc per als consumidors, ni tan sols pel que fa a la carn i a la llet d’animals infectats. El passat divendres, 9 de juliol, les 500.000 dosis del vaccí BLUEVAC BTV 4 varen arribar a Mallorca i la campanya de vaccinació va començar en aquesta illa el passat 12 de juliol.

La vaccinació a Eivissa

La campanya de vaccinació a Eivissa i Formentera està prevista per a principis de la setmana que ve. En total, a Eivissa s’han de vaccinar 295 explotacions d’oví amb 5.469 animals i 4 explotacions de boví amb 122 animals. A Formentera, són 73 explotacions d’oví amb 896 animals.