torna

Detall de la notícia

Imatge 4792248

La nova residència des Castell comptarà amb 57 places per a persones grans en situació de dependència i el centre de dia atendrà 15 usuaris

Fina Santiago assisteix a la presentació del projecte Ball des Còssil, guanyador del concurs d’idees arquitectòniques de la residència i centre de dia des Castell

El nou centre tindrà un cost aproximat de 4,6 milions d’euros

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, acompanyada de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la batlessa des Castell, Juana Escandell, ha assistit a la presentació del projecte guanyador del concurs d’idees de la nova residència i centre de dia que es construirà a l’edifici de l’antiga caserna del Duc de Crillon, a es Castell. Els arquitectes José María Fabregat i Simón Abellán han estat els encarregats d’explicar el projecte «BDS Ball des Còssil», un projecte signat pel despatx Fabregat & Fabregat Arquitectes juntament amb els arquitectes Simón Abellán i Pol Molango.

La construcció d’aquest nou centre sociosanitari per a persones en situació de dependència tindrà un cost aproximat de 4,6 milions d’euros i preveu que tengui 57 places per a persones grans en situació de dependència i que el centre de dia atengui 15 usuaris; unes places que quedaran integrades a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

A partir d’ara els arquitectes disposen de tres mesos per elaborar el projecte bàsic del nou centre per poder començar a tramitar les autoritzacions pertinents.

Fina Santiago explica que «construint una residència no estam només construint un equipament, estam també garantim l’atenció a les persones en situació de dependència, també estam creant llocs de feina qualificats, estables i no deslocalitzables, i facilitam la conciliació de la vida familiar i laboral. A més a més promocionam i fomentam la cohesió social. Per tant el Govern ho tñe claríssim: s’ha d’invertir en equipaments».

Un projecte seleccionat entre 20

Cal recordar que el jurat responsable de triar el projecte guanyador valora especialment que disposi els accessos del centre de dia i de la residència des de la plaça de l’Esplanada a peu pla i ubica els dos centres de manera que es permeti el seu funcionament de manera independent. L’entrada i la recepció es converteixen en una ampla franja de comunicació entre l’exterior, les sales comunes de la residència i l’espai exterior privat. A més es valora la bona distribució dels dormitoris i l’espai pel centre de dia que atendrà 15 usuaris. També s’ha valorat el respecte que mostra als valors patrimonials de l’edifici i el respecte a la sostenibilitat ambiental ja que opta per una banda pel respecte a les preexistències arquitectòniques de l’edifici, la utilització de materials de construcció autòctons i inclou un plantejament de solucions que afavoreixen l’estalvi energètic.