torna

Detall de la notícia

Imatge 4791130

Armengol i Marí visiten les obres d'una promoció de 54 HPO a Inca

Descàrrega d'imatges

 

Es preveu que l’execució de les obres finalitzi el desembre d’enguany

Els habitatges seran de lloguer social, de manera que cap família no pagarà més d’un 30 % dels seus ingressos

 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyats del batle d’Inca, Virgilio Moreno, han visitat aquest divendres les obres d’una promoció de 54 HPO a Inca per conèixer-ne de primera mà l’evolució. A la visita també hi ha assistit el secretari tècnic de Territori del Consell Insular de Mallorca, Eduardo Soriano, i la gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester.

Les obres, amb un cost total de 6,4 milions d’euros, varen començar el juliol de l’any passat i es preveu que finalitzin dins el termini previst; és a dir, al desembre d’aquest 2021. Es tracta d’una promoció de 50 habitatges de dos dormitoris, tres dels quals són adaptats, i de quatre habitatges de tres dormitoris. A més, disposa de 54 places d’aparcament.

“Amb aquests 54 nous habitatges per a persones que ho necessiten, donam una passa més per a la justícia social necessària a les Illes Balears”, ha apuntat Armengol, abans d’agrair a l’Ajuntament d’Inca, que n’ha cedit el sòl, per la seva implicació per solucionar la necessitat d’establir “habitatge digne a un preu raonable”. La presidenta ha destacat que el projecte d’aquesta promoció es va iniciar durant el segon Pacte de Progrés i va quedar paralitzat durant la legislatura 2011-2015. Va ser el 2018 que es va reprendre el procés de redacció de projectes i es va tornar a posar en marxa la promoció: “És important que la política d’habitatge públic sigui una política d’Estat i que, per tant, segueixi avançant en les nostres Illes de manera ininterrompuda”.

Armengol també ha recordat que durant aquests darrers anys, malgrat la complicació per la pandèmia, “no s’ha tret ni un sol euro de recursos públics dirigits a la política d’habitatge, perquè som conscients que és una política de justícia i una política social també quan es viu una crisi com la que vivim”. Per part seva, el conseller Marí ha subratllat que “la voluntat ferma del Govern és incorporar més habitatge públic”, de manera que als 1.800 HPO que hi ha en l’actualitat “n’afegirem un milenar més en acabar la legislatura”.


Característiques de la promoció

Els habitatges són d’entre 62 m2 i 86 m2 i es destinaran a lloguer social, amb un sistema d’adequació de la renda en què en cap cas els llogaters no paguen més del 30 % dels seus ingressos en concepte de lloguer i despeses.

La construcció dona molta importància a l’espai exterior, de manera que els habitatges disposen d’un jardí privat a la planta baixa i de terrasses a cada planta. A més, la promoció respon a una arquitectura sostenible, amb materials de quilòmetre zero, i els habitatges són molt eficients energèticament, ja que compten també amb plaques solars. D’aquesta manera es redueixen les despeses del consum energètic i el seu impacte en el medi ambient.

El mòdul de l’habitatge s’organitza a partir d’un nucli humit central que defineix dues zones amb doble orientació. La ubicació de les zones de dia i de nit varia en alçada i genera diferents tipologies d’habitatges per planta.