torna

Detall de la notícia

Imatge 4790969

Cultura posa en marxa "Joves, cinema i futur", un programa de gestió cultural audiovisual per als joves

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha presentat avui "Joves, Cinema i Futur (JCF)", un programa de formació i aplicació pràctica sobre la gestió cultural al voltant de l'audiovisual destinat als joves d'entre 17 i 23 anys de les Illes Balears que es materialitzarà en una programació de projeccions i accions culturals.

"El programa “Joves, Cinema i Futur” té com a objectiu la creació de nous públics. La cultura passa per la diversificació econòmica i per generar nous nínxols d'ocupació laboral. Amb aquesta iniciativa, invitam els joves a explorar processos creatius i que proposin espais d'experimentació fins a crear una oferta cultural audiovisual dirigida a la seva franja d'edat", ha explicat Company sobre una proposta amb participació de cinc grups i més d'un centenar de joves de Mallorca, Menorca i les Pitiüses. 

La iniciativa neix de la col·laboració entre la Direcció General de Cultura i Xarxa Cinema, que ha contactat amb grups de joves a través de les entitats balears Ibicine (Festival de Cine d'Eivissa), el Festival Internacional de Cinema de Menorca, el Centre d'Estudis Superiors Alberta Giménez (CESAG), el Centre d'Estudis Fotogràfics (CEF) i el GREC Mallorca. D'aquesta forma, des de Cultura s'ha cercat una diversitat d'àmbits socials i culturals en els participants amb entitats audiovisual, d'educació reglada i del teixit associatiu.

Quant a l'estructura, "Joves, Cinema i Futur" inclou formació en gestió cultural audiovisual, la planificació, producció i execució del programa d'activitats i la valoració dels resultats. A través de la formació, els joves participants podran traslladar a formats físics, presencials, activitats que solen desenvolupar de manera individual i virtual. "Gràcies a aquesta experimentació en comunitat, exploraran la viabilitat d'aquesta mena d'ofertes. Volem que floreixin les seves vocacions, donar-los les eines perquè descobreixin la gestió cultural com una sortida professional", ha assenyalat la directora general de Cultura, Catalina Solivellas.

El responsable de programació i desenvolupament de Xarxa Cinema, Javier Pachón, ha agraït la implicació de la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i de la Direcció General de Cultura per una aposta "amb una visió molt contemporània, innovadora i en l'avantguarda de l'àmbit de la gestió cultural". Pachón ha detallat que els grups de joves es troben en aquests moments en un procés de pluja d'idees per a concretar quins projectes els resulten més interessants i amb els quals poder aplicar, de manera pràctica, els seus coneixements teòrics. Posteriorment, durant l'últim trimestre de l'any concretaran les accions i se centraran en la producció i execució dels projectes.