torna

Detall de la notícia

Imatge 4790750

Vicepresidència col·laborarà amb COFIDES per fer arribar al teixit empresarial el fons de 1.000 milions d'euros per a la recapitalització d'empreses afectades per la COVID-19

El secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, s’ha reunit aquest matí amb el director general de COFIDES, Rodrigo Madrazo, per conèixer el contingut i l’abast d’aquest nou fons que ha aprovat recentment el Consell de Ministres

El passat mes de juny, el Consell de Ministres, a proposta de la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, adoptava l’acord per a l’entrada en funcionament del Fons de recapitalització d’empreses afectades per la COVID-19, dotat amb 1.000 milions d’euros. Un instrument de suport per afavorir la recuperació i creixement d’aquelles mitjanes empreses que, tot i que travessen dificultats financeres temporals, tenen un model de negoci viable. Es tracta de finançament 100 % públic, que gestiona la Compañía Española de Financiación del Desarrollo (COFIDES).

Avui el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, acompanyat del director general de Comerç, Miquel Piñol, i del director general de Política Industrial, Antoni Morro, s’han reunit amb el director general de COFIDES, Rodrigo Madrazo, i el director territorial de Comerç a les Illes Balears, Jaime Lorenzo García-Ormaechea. L’objectiu de la trobada ha estat conèixer més a fons aquesta nova línia de suport al teixit empresarial i estudiar vies de col·laboració per difondre aquest fons entre les empreses de les Illes Balears.

«És important que posem a l’abast de les nostres empreses tots els mecanismes que s’estan habilitant des de les diferents administracions per remuntar la situació de crisi econòmica derivada de la pandèmia», ha explicat el secretari autonòmic, Jesús Jurado.

En aquest sentit, es publicaran guies per a la sol·licitud d’aquests fons a les pàgines web de les direccions generals de Comerç i Indústria del Govern.

El Fons de recapitalització d’empreses afectades per la COVID-19 oferirà préstecs en condicions favorables d’entre 3 i 15 milions d’euros per a pimes, i d’entre 4 i 25 milions d’euros per a mitjanes empreses. Està destinat a empreses amb dificultats financeres derivades de la crisi econòmica originada per la pandèmia i que hagin tingut una caiguda en la xifra de negoci de més del 20 %, amb deteriorament de l’estructura de capital.

Per a més informació: www.cofides.es