torna

Detall de la notícia

Imatge 4788455

El conseller Marí i la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera estudien fórmules per ajudar a solucionar conflictes sobre lloguers d'habitatges

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, juntament amb el director general d'Habitatge, Eduardo Robsy, s'ha reunit avui matí amb representants de la Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera, per tal d'escoltar propostes de l'entitat en matèria d'habitatge i analitzar la possibilitat d'establir vies de col·laboració per tal de donar suport als ciutadans en les problemàtiques que puguin sorgir en el marc dels contractes de lloguer.

Per part de la Cambra de Comerç han participat en la reunió el vicepresident, Joan Guasch, els membres del Comitè Executiu Vicent Torres i José Luis Benítez i la secretària general, Dolores Tur.

Des de la Cambra s'ha plantejat, com a via per implicar-se en l'aportació de solucions, la possibilitat d'actuar de mediadors per a la solució dels conflictes que es puguin donar entre els arrendadors i arrendataris, com, per exemple, impagaments al propietari o canvis en les condicions del contracte que perjudiquin l'inquilí, entre d'altres.

La mediació per a la resolució dels conflictes és una fórmula que permet acordar solucions amb agilitat tot cercant una entesa entre les parts. És una figura de resolució extrajudicial de conflictes que recull de forma expressa l'article 25 de la Llei 5/2018, de l'habitatge de les Illes Balears, indicant que les administracions públiques promouran aquests tipus de solucions.

Des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge s'estudiarà la proposta de la Cambra i la viabilitat d'oferir aquest servei en col·laboració amb l’entitat.