torna

Detall de la notícia

Imatge 4785791

Entra en servei una nova línia bus que connecta municipis del Raiguer amb tota la badia d'Alcúdia per facilitar la mobilitat laboral

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat pels batles d’Inca, Virgilio Moreno, Sa Pobla, Llorenç Gelabert, Muro, Antoni Serra i la batlessa d’Alcúdia Bàrbara Rebassa, ha presentat aquest matí la nova línia de bus interurbà que connecta Inca, Sa Pobla i Muro amb la badia d’Alcúdia.

Des d’avui la línia 315 connecta els principals municipis de la zona nord del Raiguer amb la platja d’Alcúdia, la platja de Muro i Can Picafort. El nou servei respon principalment a les necessitats dels treballadors de la zona que, d’aquesta manera, milloraran la connectivitat amb transport públic entre l’interior i la costa. La nova línia, vigent fins al 31 d’octubre, ofereix servei de dilluns a diumenge des de les 5.45 hores fins a les 21:55 hores, un horari que facilita els desplaçaments als llocs de feina i el retorn.

A Inca, la línia comença a l'estació de busos ubicada al costat de l’estació ferroviària, fet que facilita als usuaris del tren poder arribar de forma còmoda a la Badia d'Alcúdia.

D’altra banda els ciutadans de Sa Pobla disposen de dues alternatives de recorregut, passant primer per Alcúdia i després per Port d'Alcúdia, platjade Alcúdia, platja de Muro i Can Picafort o fer-ho a la inversa, primer per Muro i després fent el corredor de la badia començant a Can Picafort.

 

Ampliació del servei

Avui també entren en vigor canvis de servei en altres línies de la zona. Així, la línia 324 Can Picafort – Alcúdia duplica la freqüència de pas per parada, amb un servei cada 15-20 minuts.

La línia 322, que connecta Pollença amb el Port d’Alcúdia, amplia l’horari passant a disposar de 28 serveis diaris per sentit alhora que també s'amplia la franja horària de prestació del servei, amb una primera sortida des de Pollença a les 7.15 hores; i una darrera sortida a les 22.15 hores. D'altra banda també es modifica l'itinerari de la línia, que passa a circular per les 2 parades 'Bellevue' i 'Hidropark' de la Platja d'Alcúdia.

Per la serva part, la línia 302 Platja de Muro – Palma modifica el seu itinerari i horaris per tal d'oferir un servei exprés a Palma des de Son Bauló/Can Picafort.

I la 316, Can Picafort – Inca, modifica horaris i amplia itinerari a fi de prestar servei a Son Serra de Marina substituint així la línia 326 Son Serra – platja de Muro.

 

Els residents de Mallorca poden viatjar amb totes les línies de la xarxa TIB amb la Targeta Intermodal, la targeta moneder que funciona amb un sistema de punts que fa que el preu del bitllet sigui més econòmic a mesura que es va viatjant.

 

El saldo de la Targeta Intermodal es pot carregar en línia a la web del , també es pot fer dins els busos i a través de les màquines expenedores de bitllets de les estacions de tren i metro.

 

Pels residents que no disposin de Targeta Intermodal i pels visitants que arriben a Mallorca, tenen com opció viatjar amb la targeta bancària. Sigui de dèbit o de crèdit, permet viatjar per tota la xarxa sense haver de comprar cap bitllet previ i surt més econòmic que comprar el bitllet senzill al conductor. Ofereix la possibilitat de transbordar dues vegades durant el mateix viatge. A més utilitzant la targeta bancària, s'apliquen importants descomptes a grups de fins a 5 persones.

 

Per a més informació sobre línies, horaris i tarifes es pot consultar a la pàgina web tib.org