torna

Detall de la notícia

Imatge 4785036

Negueruela i el secretari d'Estat d'España Global mantenen una trobada amb el sector turístic per abordar aspectes de mobilitat i reactivació turística

El Govern de les Illes Balears treballa amb la Secretaria d’Estat per què les illes tenguin un reconeixement diferenciat que faciliti la mobilitat amb els mercats emissors

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el secretari d’Estat d’España Global, Manuel Muñiz, han mantingut avui horabaixa una trobada amb representants del sector turístic per abordar com s’aniran traslladant les noves mesures per garantir una mobilitat segura i una major activitat turística.

La trobada, a la qual també hi han assistit representants de la Federació Hotelera de Mallorca, dels sindicats CCOO i UGT, així com diferents empreses hoteleres, ha servit per mantenir un intercanvi d’informacions sobre el destí turístic de les Illes Balears i les tasques per a una reactivació turística en condicions segures.

En aquest sentit, el conseller Negueruela ha assenyalat que després d’un any d’intens treball conjunt entre ambdues administracions, la trobada d’avui, feta de manera presencial, referma el paper clau de la Secertaria d’Estat d’España Global per a la reobertura segura, com ja es va mostrar l’any passat.

Ha afegit que ara s’està treballant conjuntament perquè les Illes tinguin un reconeixement específic com a territoris segurs, de forma diferenciada a l’Estat al qual pertanyen, en especial des de mercats com l’alemany o el britànic. En aquest sentit, ha recordat que l’evolució favorable de la vacunació i la baixa incidència que la pandèmia té a les Illes actualment faciliten aquesta labor.

També ha reiterat que es molt important plantejar la reactivació de l’activitat turística d’una manera segura, i de forma coordinada amb les mesures que plantegen els mercats emissors i poder afrontar així una obertura de la temporada turística en les properes setmanes.

Per la seva banda, Manuel Muñiz ha posat en valor l’esforç que s’ha fet a les Illes Balears per a la contenció de la pandèmia, un fet que ha qualificat com un “valor” per posar damunt la taula a l’hora de negociar una mobilitat segura amb països emissors com Alemanya o ara també amb Regne Unit, país des del qual el secretari de Transports anuncià recentment que les illes seran considerades de forma diferenciada, en la sintonia que ja ho recull l’espai de la Unión Europea.

Muñiz ha indicat que un clar efecte de la crisi sanitària es manifesta econòmicament amb les restriccions a la mobilitat, per la qual cosa es fa necessari seguir progressant en la campanya de vacunació per tenir majors garanties de seguretat a la mobilitat i a la mobilitat turística. Per això, una de les fites que cal abordar ara és el desenvolupament del certificat verd digital com un instrument “cridat a facilitar aquesta mobilitat” entre territoris i poder restituir així “els fluxos turístics internacionals”.