torna

Detall de la notícia

Imatge 4784939

Sindicats i patronals de l'hostaleria accepten la proposta del Govern d'ajornar fins el mes de juny l'aplicació de la pujada salarial del conveni col·lectiu

El principi d’acord es produeix en reunió sectorial convocada pel conseller Negueruela per avaluar com encarar la represa de l’activitat econòmica en aquesta temporada

 Representants del sector de l’hostaleria i la restauració dels sindicats i de les patronals de les Illes Balears han assolit avui un principi d’acord per ajornar les pujades salarials que estan previstes en el conveni col·lectiu del sector a les Illes Balears fins a l’inici del mes de juny.

Aquest principi d’acord es pren el dia abans de l’aplicació de la nova pujada salarial que havia d’entrar en vigor l’1 d’abril. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha propiciat aquesta trobada a la seu de la Conselleria, ha indicat que ambdues parts han demostrat responsabilitat a l’hora d’ajornar aquesta pujada de salaris que estan congelats des de l’any passat, degut als negatius efectes de la pandèmia.

En especial, Negueruela, que ha estat acompanyat a la reunió per la directora general de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham, ha posat en valor el principi d’acord, donat la difícil situació en què es troba el sector degut a la pandèmia i la complexa situació econòmica actual. En aquest sentit ha posat en valor el paper dels sindicats, i l’exercici de diàleg social que han realitzat. El conseller també ha valorat l’esforç i la generositat de “milers de treballadors i treballadores”, que han mantingut el seu salari congelat durant tot l’any 2020 i que hauran d’allargar aquest manteniment de salaris fins a principis de juny.

El conseller també ha indicat que aquest tipus d’acord pot ser una primera passa per donar solució a altres sectors en situació similar.