torna

Detall de la notícia

Imatge 4784533

Les Illes Balears i la Comunitat Valenciana promouran la mobilitat i l'intercanvi de creadors entre els dos territoris

Les comunitats autònomes analitzaran les millors fórmules per incrementar també la col·laboració en temes relacionats amb la llengua, la història i el patrimoni cultural

El Govern de les Illes Balears i el de la Comunitat Valenciana han acordat treballar conjuntament per promoure la mobilitat i l'intercanvi d'artistes contemporanis i creadors de tots els àmbits entre els dos territoris.

L'acord ha estat anunciat en el marc de la I Cimera Illes Balears-Comunitat Valenciana després d’una taula rodona dedicada a la cultura en la qual han participat els escriptors Ferran Torrent i Sebastià Alzamora, moderats pel periodista Ferran Bono. Durant la trobada, han reflexionat i debatut sobre les possibilitats que ofereix la base cultural comuna entre les Illes i la Comunitat Valenciana i les millores relatives a la mobilitat dels artistes.

Ambdues administracions coincideixen en la necessitat d’afavorir el treball en xarxa i les sinergies entre, per exemple, els espais referents en art contemporani de les Illes Balears i la Comunitat Valenciana. Les iniciatives en aquesta línia, han reconegut, suposen una oportunitat per als creadors de mostrar el seu treball fora de la seva comunitat autònoma i d'establir llaços amb altres artistes.

Tal com han debatut a la taula rodona, els governs dels dos territoris analitzaran les millors fórmules per incrementar la col·laboració en temes relacionats amb la llengua, la història i el patrimoni cultural.