torna

Detall de la notícia

Imatge 4776994

L'IBAVI trasllada al sector l'interès en potenciar l'ús de fusta local en els nous habitatges de protecció pública

En aquests moments s'està treballant ja en un projecte de 6HPO a Palma que té la fusta com a material protagonista

La gerent de l’IBAVI, Cris Ballester, i el responsable tècnic de l’entitat, Carles Oliver, s’han reunit a Manacor amb el president del Centre Tecnològic Balear de la Fusta, Josep Riera, la directora de l’entitat, Marta Mesquida i el president de la Federació de la Fusta de les Illes Balears, Pedro J. Payeras, juntament amb alguns empresaris del sector, amb l’objectiu de traslladar al sector l’interès de l’IBAVI en potenciar la fusta de producció local en els seus projectes d’habitatge públic.

Durant la reunió s’han posat damunt la taula diverses fórmules de col·laboració per fomentar la producció sostenible de la fusta i la incentivació de la producció d’altres línies de material.

L’IBAVI representa quasi el 10% de la construcció d’habitatge a les illes i vol donar compliment de la Llei de Canvi Climàtic de les Illes. En aquest sentit, la gerent de l’IBAVI, Cris Ballester ha recalcat que des de l’IBAVI “com a prescriptors de determinants materials i sistemes de construcció alternatius, treballam per impulsar la construcció sostenible i la utilització de materials de KM0 i amb baix impacte ambiental”. Ha afegit que “com administració hem de donar exemple d’un model de producció d’habitatge protegit tenint en compte l’emergència climàtica i posant en valor les indústries locals”.

Per la seva banda, el president de la Federació de la Fusta de les Illes Balears, Pedro J. Payeras, ha afirmat que “des de la Federació de la Fusta i CETEBAL agraïm que l'IBAVI recolzi la utilització de la fusta en els habitatges promoguts i que treballem perquè la utilització de la fusta local sigui també dins l'àmbit de la construcció”. I ha assegurat que el sector de la fusta balear “treballa per la modernització productiva i digital, amb una aposta clara per la sostenibilitat i l'economia social de les Illes”.

D’aquesta manera, a la reunió s’ha abordat la forma per la qual el sector de la fusta es podria preparar davant un increment de la demanda per part del sector de la construcció, com es pot fomentar la silvicultura i la producció local de fusta a les Illes, i, també,  de quina manera es poden establir col·laboracions amb els equips guanyadors de les licitacions i concursos que actualment publica l’IBAVI.

Per aquest motiu, a la reunió també han assistit els arquitectes Àngels Castellarnau i Josep Bunyesc que actualment es troben treballant en la redacció del projecte de 6 habitatges a Palma, en els quals la fusta, entre altres materials, serà protagonista.