torna

Detall de la notícia

Imatge 4772794

Més de 6000 infants i joves passaran aquesta temporada pel campament de La Victòria

Les mesures COVID19 fan que la ocupació no pugui superar el 75% de cabuda

Al 2020, Afers Socials i Esports ha invertit 230.000 euros per millorar les instal·lacions

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora han donat el sus a la temporada alta al campament de La Victòria, a Alcúdia. Un campament que aquests mesos té plena ocupació. En total es preveu que aquesta temporada hi passin 6.190 infants i joves i que s’hi facin 16.000 pernoctacions. Cal tenir en compte que com a màxim s’ofereixen 210 places diàries.

Mesures covid19

La normativa actual arran de la COVID19 fa que l’ocupació no pugui superar el 75% de les places disponibles, de la mateixa forma que les zones comunes no poden excedir el 75% de la seva cabuda. A la pràctica significa que les tendes petites que són de 6 places, només en tenguin 4 de disponibles. Les tendes grosses que són de 10, en tenen 6 de disponibles.

A més les activitats s'han de realitzar a l'aire lliure o en espais ventilats, fet que es compleix íntegrament degut a les característiques de la instal·lació. Les activitats poden comptar amb un màxim de 200 participants que s'hauran de dividir en grups estables d'un màxim de 20 participants i els monitors propis de cada grup. Dins els grups estables estan permeses les activitats amb contacte.

Millora de les instal·lacions

Al llarg de 2020 la conselleria d’Afers Socials i Esports ha invertit 230.000 euros en la millora de les instal·lacions. Sobretot s’ha actuat en l’adequació del menjador, dels banys i de les tendes; en l’eliminació de barreres arquitectòniques; col·locació d’un porxo i en la senyalització i cartelleria del recinte. Entre moltes altres actuacions de millores. A més, durant el 2021 també hi ha un pressupost assignat de 300.000 euros més per seguir adaptant les instal·lacions.

La consellera Fina Santiago explica que aquestes inversions sobretot volen «afavorir la seguretat, l’accessibilitat, facilitar la fluïdesa per exemple al menjador o que els banys estan més protegits per mampares. Per tant un any més podem dir que La Victòria funcionarà amb la normalitat que ens permet aquesta pandèmia».

Fina Santiago ha explicat que és molt important per als infants i els joves que puguin gaudir amb seguretat del lleure educatiu. Sobretot aquest any marcat per la COVID19 on les seves relacions socials s’han vist molt limitades.

Campaments del Consell de Mallorca

Entre les entitats, centres, empreses i institucions que venen a gaudir del campament una part molt significativa dels campaments són els del programa Lleure a lloure»del Consell de Mallorca. Aquests, que es duen a terme entre el 27 de juny i el 31 de juliol, estan distribuïts en 10 torns de 7 dies continuats. En total rebran 640 infants i joves d’entre 9 i 16 anys. Un 5% de les places són per a famílies usuàries de Serveis Socials que a més compten amb un descompte. El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora explica que aquests campaments «són una eina fonamental de sociabilització i aprenentatge. A més aquestes activitats es fan de forma segura. Aquí es fan els grups de convivència de 20 persones, tenim adaptats plans de prevenció adaptats a cada activitat i estam en contacte amb la conselleria de Salut per si hi hagués algun contagi».