torna

Detall de la notícia

Imatge 4757100

Educació presenta dos nous programes de reforç per a l'alumnat de formació professional de les Illes Balears

\ Es tracta del Programa Reactiva i del Pla pilot de reforç en llengües estrangeres als centres de formació professional de grau mitjà per a centres públics

\ Ambdós programes estan finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional amb un pressupost de 3 milions d’euros

\ L’objectiu és reforçar l’alumnat d’FP bàsica i de grau mitjà degut a la pandèmia de la COVID-19

\ Els dos programes s’han presentat avui a la Mesa Sectorial d’Educació

 

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha presentat avui a la Mesa Sectorial d’Educació per al seu debat amb els agents socials els dos nous programes de reforç adreçats a l’alumnat de formació professional de les Illes Balears que es posaran en marxa el proper curs 2021-2022.

Es tracta de dos programes finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional que tenen com a objectiu donar resposta a les necessitats educatives derivades de l’actual pandèmia de la COVID-19. Els dos programes s’adrecen a l’alumnat més vulnerable de centres públics de formació professional i es preveu una inversió de 3 milions d’euros.

Programa Reactiva per fomentar la qualitat de la formació professional

El Programa REACTIVA vol donar resposta a les mancances educatives que la COVID-19 ha provocat en els mòduls que són més pràctics o en aquells que no han pogut rebre l’atenció educativa necessària, sobretot pel que fa a la formació professional bàsica (FPB) i la formació professional de grau mitjà (CFGM).

En aquest sentit, durant les properes setmanes s’obrirà una convocatòria perquè els centres d’FP públics puguin demanar la incorporació a aquest  programa de reforç, que s’elaborarà a partir de l’anàlisi per part dels centres dels resultats i de les situacions que hagin pogut afectar l’alumnat d’FP bàsica i de grau mitjà degut a la pandèmia provocada per la COVID-19.

El programa es posarà en marxa el primer trimestre del curs 2021-2022 dins l’horari lectiu i amb un reforç de professorat d’uns 30 docents més.

Pla pilot de reforç en llengües estrangeres a l’FP

Per altra banda, la segona iniciativa presentada avui és el Pla pilot de reforç en llengües estrangeres als cicles formatius de grau mitjà en els centres públics que imparteixen ensenyaments de formació professional a les Illes Balears. Aquest pla, que té com a objectiu reforçar aquests ensenyaments a la formació professional, s’implantarà a partir del proper curs 2021-2022 en una vintena de centres seleccionats per la pròpia Conselleria. En concret, són centres on s’imparteixen cicles formatius de grau mitjà que ja tenen un mòdul de llengua estrangera en el seu currículum.

Respecte al pla pilot, consisteix en la implantació de dos mòduls nous, un d’extracurricular d’idioma estranger (anglès, francès o alemany ) i un altre mòdul professional impartit en un idioma estranger (anglès, francès o alemany) associat a unitats de competència del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals.

Aquests dos nous mòduls s’implantaran en el primer i en el segon curs dels cicles i s’oferiran un mínim de 2 hores a la setmana a primer i 2 hores a la setmana a segon.

A més, el pla desenvoluparà també una oferta complementària d’accés a les titulacions de les escoles oficials d’idiomes (EOI), estades formatives a altres països, intercanvis, Erasmus... i altres accions que possibilitin la millora d’aquesta competència en llengües estrangeres, tant per a l’alumnat com per als docents.

Per a la posada en marxa d’aquest programa, també està prevista la incorporació de 20 docents més.

S’ha de remarcar que tots els agents socials han votat tots a favor dels dos programes, excepte el sindicat ANPE que s’ha abstingut al Pla pilot de reforç en llengües estrangeres.