torna

Detall de la notícia

Imatge 4750580

Educació i la Fundació Laboral de la Construcción signen un conveni de col·laboració sobre els cicles d'FP d'Edificació i Obra Civil

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el president del Consell Territorial de Balears de la Construcción, Climent Olives, varen signar ahir el conveni de col·laboració per impartir els cicles formatius de la família professional d’Edificació i Obra Civil. Els va acompanyar el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, el gerent de la Fundació, Mario Guillén, la directora de l’Associació de Constructors, Sandra Verger, el cap de Departament de l’IES Politècnic, Claudio Calleja, i els representants sindicals, Francisco José Lahilla (CCOO del Hábitat) i Sonia Saavedra (UGT FICA).  

Cal destacar que el proper curs comptarà amb un nou cicle formatiu de grau mitjà d’Obres d’interior, decoració i rehabilitació que s’impartirà a l’IES Politècnic de Palma amb la col·laboració de la Fundació Balear per a la Construcció. Amb la implantació d’aquest nou cicle a les Balears es pretén ampliar l’oferta d’aquesta família al Politècnic que ja compta amb un cicle formatiu de grau mitjà de Construcció.  

Martí March ha destacat la importància de col·laborar amb la Fundació per tal de poder ampliar de manera progressiva l’oferta formativa de la família professional d’Edificació i Obra Civil “ja que a Balears hi ha molta de feina en aquest sector i és urgent comptar amb treballadors amb la qualificació corresponent per ser més competitius”.

Per la seva banda, Climent Olives, ha manifestat la seva satisfacció per la feina feta fins ara i ha expressat el seu interès en continuar ampliant l’oferta dels estudis d’aquesta família perquè és una necessitat que expressa el sector des de fa anys.

La col·laboració entre les dues institucions es va iniciar el setembre de 2018 amb un primer conveni que ha permès impartir el cicle formatiu de grau mitjà de tècnic en Construcció. Des de llavors ja s’han format dues promocions i la bona resposta justifica l’ampliació de la col·laboració de manera que el curs 2021/22 s’impartirà un nou cicle formatiu de grau mitja de tècnic en Obres d’interior, decoració i rehabilitació, autoritzat a l’IES Politècnic.

La Fundació facilita en virtut del conveni els espais i equipaments formatius necessaris a les seves instal·lacions al polígon de Can Valero.