torna

Detall de la notícia

Autoritzada una línia d'ajuts d'1,5M€ per incorporar personal investigador al teixit científic i productiu balear

\ L’objecte de la mesura és la formació de personal investigador (FPI) i personal investigador empresarial (FPI-E)

\ L’acord s’orienta a la incorporació de 14 titulats superiors universitaris que vulguin fer una tesi doctoral

 

El Consell de Govern ha autoritzat avui, a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, un paquet pluriennal d’ajuts a la formació de personal investigador (FPI) i de personal investigador empresarial (FPI-E) per un import total d’1.535.560 € entre 2022 i 2026.

La Direcció General de Política Universitària i Recerca és l’encarregada de tramitar l’expedient d’aquests ajuts, ja consolidats, que possibiliten la formació de personal investigador per incorporar coneixement tant als instituts de recerca com al món empresarial.

La convocatòria estarà dirigida a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic i a empreses ubicades a les Illes Balears per finançar catorze ajuts per formar personal investigador, l’objectiu de les quals és formar en recerca científica i tècnica titulats superiors universitaris que vulguin fer una tesi doctoral.

Així mateix, la convocatòria també preveu cobrir les taxes acadèmiques per al personal investigador en formació, que inclouen la tutela acadèmica de doctorat, l’obertura i el manteniment de l’expedient, i la defensa de la tesi doctoral.

La distribució per anys de l’import total d’aquesta línia serà de 3.936 € per al 2022, de 176.160 € per al 2023, de 348.384 € per al 2024, de 361.720 € per al 2025 i de 646.360 € per al 2026.