torna

Detall de la notícia

Imatge 4732888

L'IBAVI construirà 18 HPO a Esporles, la primera promoció de protecció del municipi, en un solar cedit per

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la batlessa d'Esporles, Maria Ramon, han signat avui un conveni que permetrà la construcció de la primera promoció d'habitatge públic de l'IBAVI al municipi a un solar cedit per l'Ajuntament. A l'acte hi ha participat també la gerent de l'IBAVI, Cristina Ballester, i la regidora d'Hisenda, Administració municipal i Igualtat, Neus López.

El conseller ha destacat que per a l'abordatge de la problemàtica de l'habitatge, és imprescindible la col·laboració institucional i que, juntament amb el Govern, la resta d'administracions s'impliquin, per poder tenir sòl suficient per destinar-lo a la promoció d'habitatges públics de lloguer.

"És clau la col·laboració dels ajuntaments, com ho ha fet el d'Esporles, per seguir avançant. Necessitem sòl per seguir construint, i reitero que des del Govern complirem amb el nostre compromís de construir HPO a tot aquell sòl que se'ns cedeixi", ha afirmat el conseller.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que l'objectiu és disposar de més de 1.000 habitatges nous en dos anys, la majoria d'ells de nova planta, encara que també se n'hi incorporin per altres vies, com els habitatges de grans tenidors adquirits per tempteig i retracte o aquells buits que siguin objecte d'expropiació temporal d'ús.

La promoció d'HPO que construirà l'IBAVI a Esporles, gràcies al conveni subscrit amb l'Ajuntament, és la primera que es farà al municipi.

Aquesta construcció s'aixecarà a sòl qualificat d'equipaments i, per això, seran habitatges dotacionals, per a col·lectius concrets. Aquesta possibilitat, la de fer HPO a sòl d'equipaments, es va aprovar en el decret llei de mesures urgents en matèria d'habitatge de febrer de 2020, que dota de noves possibilitats d'obtenir sòl per fer HPO.

Els habitatges estaran ubicats al solar que gratuïtament ha cedit l'Ajuntament, situat en el carrer Ca l'Onclo, 1 (cantonada del carrer Joan Riutort, 90). La superfície del solar és de 625, 25 metres quadrats.

En aquests moments s'està preparant ja el projecte. Serà una construcció de 18 habitatges dotacionals. D'aquests 18 habitatges, 2 són adaptats. Seran habitatges d'uns 45 metres quadrats, d'un dormitori.

Per tal de poder destinar el màxim de la superfície del solar a habitatges, l'Ajuntament (en compliment de les NNSS) farà reserva dels aparcaments per als nous habitatges a uns terrenys de titularitat pública propers.

El pressupost previst per a aquesta promoció és d'1.435.765 euros. La previsió és que les obres de construcció comencin el març del proper any 2020 i que estiguin enllestides aproximadament en un any.

Finalment, el conseller ha recordat que totes les promocions de l'IBAVI en construcció i les projectades responen a una arquitectura sostenible, s'utilitzen materials de km0 i són molt eficients energèticament per fer-los sostenibles també econòmicament, ja que amb la reducció del consum energètic es redueixen les despeses.

També ha insistit en el fet que tots aquests habitatges de nova construcció (i els que s'incorporen per altres vies) van destinats al lloguer social, amb un sistema d'adequació de la renda que en cap cas els llogaters paguen més del 30% dels seus ingressos en concepte de lloguer i despeses.