torna

Detall de la notícia

Imatge 4727512

Procés telemàtic: Avui comença el termini de preinscripció als cursos de les escoles oficials d'idiomes (EOI) de les Illes Balears

\ Tant la preinscripció com la matriculació es faran per via telemàtica a cada centre on es vol cursar un idioma

\ Per primera vegada s’impartirà Japonès a l’EOI de Palma

\ I també per primera vegada s’impartirà Català a l’EOI de Formentera

\ Tots els interessats poden sol·licitar una plaça per a qualsevol dels 9 idiomes que s’imparteixen als centres oficials de les  Illes Balears

 

A partir d’avui tots els interessats en cursar el proper curs 2021-2022 estudis d’idiomes a les escoles oficials (EOI) de les Illes Balears poden sol·licitar una plaça fins al proper 16 de juny. La preinscripció inclou tots els cursos i nivells dels 9 idiomes que s’hi imparteixen: Alemany, Anglès, Català, Espanyol, Francès, Italià, Rus i Xinès. I tots els nivells que van des del bàsic 1 als més avançats i fins al C2.

Entre les novetats per al proper curs, hi ha la incorporació de Japonès a l’EOI de Palma, centre on es crea el Departament de Llengües de l’Àsia Oriental, que estaria format per l’idioma Xinès, implantat el curs 2010-2011, i pel de japonès, d’immediata incorporació.

Per altra part, també s’amplia l’oferta formativa a l’extensió de l’EOI de Formentera, amb la implantació de Català i d’un nivell més d’Italià, el B2.2. Respecte als nivells de la nova oferta de Català, es concretaran després del període de preinscripció. A la preinscripció sortiran des del nivell bàsic A2 fins als intermedis, B1 i B2. La implantació serà progressiva sempre que es compti amb un número mínim de matriculats.

El termini de sol·licituds romandrà obert fins al proper 16 de juny

Per accedir a algun d’aquests cursos s’ha de sol·licitar una plaça via telemàtica. En aquest sentit, el termini comença avui i romandrà obert fins al proper 16 de juny. També s’ha de fer una prova d’anivellació de l’idioma que es vol cursar o presentar el títol acreditatiu. Finalment, en el cas de ser ja alumne del centre, s’ha de presentar el certificat del curs anterior.  

Cal destacar que la preinscripció es farà telemàticament a la web de l’EOI que correspongui a cada alumne. Respecte a les proves d’anivellació, excepte la prova d’Anglès que es fa telemàticament, la resta es faran el proper 18 de juny a cada centre. 

En total, la xarxa d’escoles oficials d’idiomes (EOI) de les Illes Balears compta amb 10 punts on cursar estudis d’idiomes: 5 a Mallorca (Calvià, Inca, Manacor i Palma, més l’ampliació d’Alcúdia), 2 a Menorca (Ciutadella i Maó) i 2 a Eivissa (Vila i l’ ampliació de Sant Antoni de Portmany) i, Formentera.  

 

El calendari del procés d’admissió és el següent:

-       Preinscripció: del 2 al 16 de juny (ambdós inclosos).

-      Sorteig per establir l’ordre d’admissió: 21 de juny.

-     Publicació de llistes provisionals: 30 de juny.

-    Període de presentació de reclamacions: de l’1 al 6 de juliol (ambdós inclosos).

-   Publicació de llistes definitives: 13 de juliol.  

 

Tots els admesos es podran matricular telemàticament de l’1 al 22 de juliol. Trobareu tota la informació a la web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria.