torna

Detall de la notícia

Imatge 4714455

L'Aerotib, que connecta l'aeroport amb distints municipis de l'illa, reprén el servei el 15 de juny

El servei de bus interurbà que connecta l'aeroport amb diferents zones de Mallorca reprèn el servei el pròxim 15 de juny. L' va començar l'any 2017 i es va oferir de manera ininterrompuda fins a l'inici de la pandèmia de la COVID-19. El reinici de l' forma part del desplegament en fases del servei de temporada alta que està duent a terme el Consorci de Transports de Mallorca (CTM.)

L' Aerotib ofereix tant a residents com a visitants una comunicació directa des dels municipis fins a l'aeroport de Palma.

Com estava previst en el projecte de serveis, la zona de ponent disposa de dues línies diferents, d'una banda la línia A11 que farà el recorregut des de Camp de Mar, Peguera, Santa Ponça i Costa de la Calma fins a l'Aeroport. D'altra banda la línia A12 connectarà amb Son Sant Joan passant per Palmanova, Son Caliu i Costa d'en Blanes.

La línia A32 connecta la zona nord amb l'aeroport amb el següent recorregut Son Bauló - Can - Platja de Muro - Platja d'Alcúdia - Port d'Alcúdia – Alcúdia – Inca – Pont d'Inca Nou - Aeroport.

La zona de Llevant queda connectada amb l'A42 amb el següent recorregut Cala Bona - Cala Millor - Sa Coma - Illot – Portocristo – Manacor – Vilafranca – Montuïri – Algaida – Aeroport.

La línia tindrà connexió horària a la parada de Molí – Hospital amb les línies de Cala Rajada (411), Son Carrió (412), Cales de Mallorca (414), Cala Romàntica (416).

La línia A51 farà el recorregut Campos – Llucmajor – Arenal de Llucmajor i Aeroport. La línia tindrà connexió horària a la parada d'enllaç La Verge de Campos amb les línies de Cala d'Or (515), Santanyí/Cala Santanyí/Cala Figuera (516), Santanyí/Colònia de Sant Jordi (517) i Sa Ràpita (518).

El servei s'oferirà a partir de dia 15 de juny aproximadament cada , des de les 6.00 del a les 23.00 de la nit durant tota la temporada d'estiu.

Els residents de Mallorca poden viatjar amb les línies també amb la Targeta Intermodal.  Des de principis d'any, la targeta s'ha convertit en una targeta moneder i funciona amb un sistema de punts que fa que el preu del bitllet sigui més econòmic a mesura que es va viatjant. El saldo de la Targeta Intermodal es pot carregar en línia a la web del , també es pot fer dins els busos i a través de les màquines expenedores de bitllets de les estacions de tren i metro.

Pels residents que no disposin de Targeta Intermodal i pels visitants que arriben a Mallorca, tenen com opció viatjar amb la targeta bancària. Sigui de dèbit o de crèdit permet viatjar per tota la xarxa sense haver de comprar cap bitllet previ . Aquesta opció és més econòmica que comprar el bitllet senzill al conductor. Ofereix la possibilitat de transbordar dues vegades durant el mateix viatge. A més utilitzant la targeta bancària, s'apliquen importants descomptes a grups de fins a 5 persones.