torna

Detall de la notícia

Imatge 4712974

La promoció de l'IBAVI Life Reusing Posidònia de Formentera nominada als premis LIFE 2021 de la Unió Europea

Descàrrega d'imatges

 

Palma, 26 de maig 2021. El projecte ‘Life Reusing Posidònia’ està nominat als premis LIFE 2021 que atorga la Unió Europea, i consisteix en la construcció i monitoratge del funcionament de 14 habitatges de protecció pública en règim de lloguer promoguts per L’IBAVI a Sant Ferran, Formentera.

Els guardons reconeixen els 15 projectes LIFE finalitzats l’any 2020 més innovadors, inspiradors i eficaços en tres categories: acció climàtica, medi ambient i protecció de la natura. La promoció de l’IBAVI opta a la categoria de medi ambient.

El programa LIFE+ és l’instrument de finançament de la UE per la protecció i conservació de l’ambient, mitjançant el qual es varen subvencionar els habitatges de Sant Ferran. D’entre els 15 projectes nominats, un jurat expert selecciona els guanyadors que seran anunciats el dia de la cerimònia, que té lloc durant la Setmana Verda de la UE, l’esdeveniment ambiental més gran d’Europa. Enguany, l’entrega de guardons es durà a terme el dia 2 de juny i es podrà seguir en línia a través de l’enllaç https://cinea.ec.europa.eu/events/life-awards-2021_en

Per altra banda, s’atorga el LIFE Citizens’ Prize que permet al públic general conèixer els finalistes i votar pels projectes a través del web www.lifeawards.eu.

Life Reusing Posidonia  té com a objectiu demostrar la viabilitat de decréixer en consum de recursos i créixer en confort mitjançant  la utilització de sistemes constructius de baix impacte ambiental que redueixen els efectes col·laterals dels models productius actuals. A més de dissenyar un edifici de consum quasi nul, es va prioritzar la utilització de materials ecològics el més locals possibles.

La construcció dels 14 HPP  va concloure l’any 2017, tot i que els resultats del projecte es varen lliurar a la Comissió Europea el passat 2020.

La promoció ha estat multi guardonada en els darrers anys aconseguint el Premi FAD d’Arquitectura 2018, el premi de la Biennal Espanyola d’Arquitectura el 2019, o el premi d’Arquitectura Espanyola 2019, entre d’altres.