torna

Detall de la notícia

Imatge 4710144

La Conselleria de Cultura exposa "Els ODS dels Baleàrics" a Eivissa amb obres entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, ha visitat l'exposició "Els ODS dels Baleàrics", que s'inaugura avui a l'Antic Refectori d'Eivissa i es podrà visitar fins al 17 de juny. La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura organitza, amb la col·laboració de la Fundació Baleària i l'Ajuntament d'Eivissa, una mostra col·lectiva d'artistes mediterranis que han creat les seves obres entorn dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovats el 2015 pels estats membres de les Nacions Unides com a part de l'Agenda 2030 per a millorar la vida de les persones i protegir el planeta.

Tretze dels artistes participants són de les Illes Balears: Júlia Fragua, Miguel Ángel García López, i José Carlos Bonet d'Eivissa; Luis Maraver, Beatriz Polo, Esther Olondriz, Ramon Company, Joan Pascual Roca, Gabriela Seguí i Jorge Cabral de Mallorca; Florit Nin i Anna Carreras de Menorca; i Mar Ample de Formentera. Altres tres són valencians: Empar Boix, Fernando Seguí i Natalia Ribes Hankins; i un d'ells, Hasna Khadir, és d'origen algerià.

L'exposició, comissariada per Antoni Torres, d'Art amb B, aborda temes com la fi de la pobresa, la fam zero, la salut i el benestar, l'educació de qualitat, la igualtat de gènere, l'aigua neta i el sanejament, l'energia assequible i no contaminant, el treball decent i el creixement econòmic, la reducció de les desigualtats, les ciutats i les comunitats sostenibles, la producció i el consum responsables, l'acció del clima o la vida dels ecosistemes terrestres o submarins, entre d'altres.

"Els ODS dels Baleàrics" va ser inaugurada el passat octubre a la Torre dels Ducs de Medinacelli del Verger. Posteriorment, ha visitat altres sales valencianes i ara comença la seva itinerància per les Illes Balears.

Programa Baleàrics

El programa de Baleàrics —amb dues exposicions anteriors— s'ha pogut dur a terme gràcies a la tasca del Govern de les Illes Balears, de Baleària —per mitjà del programa "Llotges de la cultura"— i a la col·laboració de diversos ajuntaments del País Valencià i de les Illes Balears. Tots aquests organismes han facilitat l'espai de trobada d'artistes mediterranis.

La Conselleria assumeix les despeses del catàleg de l'exposició, l'assegurança de les obres i les despeses derivades de la coordinació, el comissariat i el muntatge i desmuntatge de les exposicions. Baleària assumeix les despeses del trasllat en vaixell i les despeses d'allotjament i posa a disposició els seus espais i les seves infraestructures.