torna

Detall de la notícia

Imatge 4709879

5 HPP a Son Gotleu promoguts per l'IBAVI, finalistes a la XV Biennal d'Arquitectura Espanyola

Descàrrega d'imatges

 

Palma, 20 de Maig 2021. Una promoció de 5 habitatges de protecció pública situats al carrer Regal de Son Gotleu opta als premis de la XV edició de la Biennal d’Arquitectura Espanyola.

La convocatòria “Panorama d’obres d’Arquitectura i Urbanisme” reconeix els projectes més rellevants de l’arquitectura i l’urbanisme dels darrers tres anys (2018-2020). El jurat ha valorat 581 propostes entre les quals ha seleccionat 70 finalistes, escollides segons criteris de qualitat, pertinença, vocació social i cultural o innovació, i que reflecteixen la situació actual de l’arquitectura a l’estat espanyol.

Aquest és el primer projecte finalitzat per l’IBAVI que continua la línia de recerca de Reusing Posidonia a Formentera, en aquest cas adaptat al mapa de recursos de Mallorca i donant protagonisme a la pedra de marès.

Un dels eixos fonamentals dels nous projectes impulsats per l’IBAVI és el compromís ferm amb el medi ambient i l’aposta decidida per l’eficiència energètica, amb dos objectius principals i vertebradors: per una banda, la reducció dràstica de les emissions de CO2, tant en la construcció com en la vida útil de l’edifici i, per altra, l’ús de matèries primeres de KM 0, reciclades i amb certificació sostenible.

La gerent de l’IBAVI, Cris Ballester, afirma que “mitjançant una arquitectura de baix impacte ambiental, feim front a l’emergència climàtica tenint en compte el vessant social de combatre la pobresa energètica. D’aquesta manera, integram la sostenibilitat econòmica i financera mentre lluitam per disminuir l’emergència d’habitatge”.

Per la seva banda, l’arquitecte de l’IBAVI, Carles Oliver, destaca que amb el projecte “recuperam un dels millors trets de la barriada: les petites cases entre mitgeres construïdes amb pedra de marès abans del boom de la construcció dels anys seixanta”. Després, se substituïren per blocs de pisos construïts el més barat possible per allotjar els treballadors procedents de la Península per construir els hotels de Platja de Palma.

La XV BEAU és un esdeveniment convocat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de la Direcció General d’Agenda Urbana i Arquitectura, en col·laboració amb el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i la Fundació Arquia.