torna

Detall de la notícia

Imatge 4707069

Educació s'adhereix a la commemoració del Dia Internacional de la lluita contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. La Conselleria d’Educació i Formació Professional s’adhereix a aquesta jornada col·laborant amb la campanya “Escoles Segures” impulsada per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (FELGTB).

La col·laboració amb la FELGTB ha consistit en la traducció del material elaborat dins el programa “Escoles Segures” i la convidada als centres educatius de Balears a que hi participin.

La campanya vol proporcionar estratègies de sensibilització, generant accions innovadores per a la prevenció i gestió de l’assetjament al col·lectiu LGTB en els centres educatius. D’aquesta manera la finalitat es aportar eines per combatre la discriminació i l’assetjament escolar per motius d’orientació sexual o identitat de gènere.

La campanya presenta les següents accions:

  1. Crear una coalició d’escoles segures.
  2. Identificar les problemàtiques de la comunitat escolar amb l’alumnat.
  3. Tallers lúdics per a combatre l’assetjament per motius d’orientació sexual o identitat de gènere.

A més a més proporciona una selecció de diferents activitats que es poden dur a terme.

Els centres adherits comptaran amb un segell que els identifica com a escoles segures i es comprometen a complir tot un seguit de requisits i recomanacions.

Aquesta i altres informacions es poden consultar al web de Convivèxit.