torna

Detall de la notícia

Imatge 4706973

L'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears col·labora amb l'UNRWA España

\ L’EASDIB participa en un taller d’elaboració de còmics amb perspectiva de gènere impartit per UNRWA España

\Desenvolupat en el marc del projecte “Igualtat de gènere, drets humans i DS des de les dones refugiades de Palestina, i expressions artístiques diverses”, el taller s’adreça a l’alumnat de primer curs

\Demà tendrà lloc una nova sessió del taller, en què hi hauran participat l’alumnat dels cicles formatius de grau superior d’Arts plàstiques i disseny de Còmic i d’Il·lustració

 

L’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB), en col·laboració amb l’UNRWA España, participa en un dels seus tallers, concretament el d’elaboració de còmics amb perspectiva de gènere, taller que es desenvolupa dins el marc del projecte “Igualtat de gènere, drets humans i DS des de les dones refugiades de Palestina, i expressions artístiques diverses”. 

L’activitat està orientada als estudiants de primer curs de l’Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears dels cicles formatius de grau superior d’arts plàstiques i disseny de Còmic i d’Il·lustració. El passat 11 de maig va tenir lloc la primera sessió per a l’alumnat del curs de Còmic, mentre que demà es farà la darrera per a l’alumnat del curs d’Il·lustració.

Durant el transcurs de la sessió, de 4 hores de durada, s’explicarà la situació històrica i actual de Palestina, Gaza i Cisjordània (testimonis reals de dones Palestines). El taller continuarà amb una quadern a través del qual s’explicaran els passos per a la construcció d’un guió, la creació de personatges i les fases per a la realització d’una tira de còmic o una pàgina. Finalment, l’alumnat disposarà d’una hora i quinze minuts per presentar una proposta.

Com a punts forts de l‘activitat, s’ha de destacar la manera expositiva del coneixement de la situació actual dels refugiats i de la situació de la dona a Palestina, ja que molts dels alumnes desconeixen aquesta temàtica.

UNRWA España (https://unrwa.es/) és una associació sense ànim de lucre que dona suport al treball de l’Agència de l’ONU per als refugiats i refugiades de Palestina.