torna

Detall de la notícia

Imatge 4702193

L'IBAVI construirà una nova promoció d'habitatge públic a Santa Eugènia en un sòl cedit per l'Ajuntament

S’utilitzaran tècniques constructives tradicionals i es destinarà a lloguer social

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de Santa Eugènia, Josep Lluís Urraca, han signat aquest matí un conveni de cessió de sòl per construir habitatges de protecció pública al municipi.

Es tracta d’una promoció de sis habitatges de protecció pública destinats a lloguer social. El sòl cedit per l’Ajuntament es troba situat al carrer de ses Monges, 21, i té una superfície de 420 metres quadrats.

El passat mes de maig de 2020 l’IBAVI i l’Ajuntament de Santa Eugènia varen signar el protocol d’intencions per a la cessió d’aquest sòl. Aquesta signatura va suposar que es començàs a treballar en el projecte i en aquests moments l’IBAVI té pràcticament enllestit el projecte executiu. D’aquesta manera, la previsió és que puguin començar les obres el mes de setembre d’enguany.

El conseller Josep Marí ha destacat: «Volem agrair a l’Ajuntament de Santa Eugènia la cessió d’aquest sòl, ja que només amb la col·laboració institucional podrem continuar avançant en la construcció d’habitatge públic. Necessitam sòl per continuar construint i complim amb el nostre compromís de fer HPO a tot aquell sòl que se’ns cedeixi».

El batle de Santa Eugènia, Josep Lluís Urraca, s’ha mostrat molt satisfet amb la posada en marxa del projecte “que pel consistori era prioritari, ja que es tracta d’un dels principals projectes de legislatura”. A més ha destacat que “aquesta iniciativa és una mostra clara de la col·laboració interinstitucional, ja que hi ha pres part tant l’Ajuntament, com a promotor amb la compra del solar, com el Consell de Mallorca, qui va aportat els doblers per a fer possible aquesta adquisició mitjançant les seves ajudes anuals, com el Govern de les Illes Balears a través de l’IBAVI durà a terme la construcció dels sis habitatges”.

La promoció que es construirà a Santa Eugènia es farà amb la utilització de tècniques constructives tradicionals per garantir-ne la integració paisatgística i per reduir les emissions de CO2.

Totes les promocions en construcció i les projectades responen a una arquitectura sostenible, s’utilitzen materials de quilòmetre zero i són molt eficients energèticament per fer-les sostenibles també econòmicament, ja que amb la reducció del consum energètic es redueixen les despeses.

Tots aquests habitatges de nova construcció (i els que s’incorporen per altres vies) es destinen a lloguer social, amb un sistema d’adequació de la renda en què en cap cas els llogaters no paguen més del 30 % dels seus ingressos en concepte de lloguer i despeses.