torna

Detall de la notícia

Imatge 4686332

Balears consolida l'acollida solidària de joves refugiats sahrauís

\ Afers Socials hi destina 35.000 € durant el 2021
\ L’ajut permetrà als joves accedir al dret bàsic de l’educació en condicions dignes


El Consell de Govern autoritza la Conselleria d’Afers Socials i Esports a concedir una subvenció de 35.000 € a favor de l’entitat Escola en Pau per dur a terme el projecte d’acollida denominat «Madrassa 2021».

Aquest projecte consisteix en l’acollida solidària d’infants i joves dels camps de refugiats sahrauís per part de famílies residents a les Illes Balears, amb l’objectiu que puguin accedir al dret bàsic de l’educació en condicions adequades.

El període d’execució comprèn els dotze mesos del 2021.

Des de fa més d’una dècada, el Govern de les Illes Balears manté el seu compromís polític i històric de cooperació al desenvolupament destinat als campaments de refugiats a la regió de Tindouf, al desert algerià, on la població sahrauí concentrada des del 1975 passa greus dificultats humanitàries derivades de les condicions físiques en què viu i que sobretot s’han agreujat a causa de la situació de crisi sanitària actual derivada de la COVID-19. La població sahrauí rep ajuda exterior des de fa quaranta anys.

Escola en Pau va ser la primera entitat a l’Estat espanyol que va iniciar aquest tipus de projectes i actualment és el model de referència d’altres entitats radicades a altres comunitats autònomes que executen projectes similars.

Escola en Pau és una organització no governamental sense ànim de lucre que, des del 2002, fa feina únicament per fomentar l’educació dels infants i els joves sahrauís que viuen en els camps de refugiats de Tindouf. Compta amb el suport de l’Administració sahrauí i és una ONGD consolidada a les Illes Balears, amb una llarga experiència en l’execució d’aquest programa d’acollida.