torna

Detall de la notícia

Imatge 4671977

Afers Socials i Fundació Mallorca Integra inicien el Programa Fly de suport a la inserció laboral dels joves extutelats i en procés d'emancipació

Aquesta col·laboració respon al Pla estratègic d’autonomia personal de les persones joves extutelades impulsat per la Conselleria

La Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Fundació Mallorca Integra han posat en marxa conjuntament el Programa Fly, que consisteix en un servei d’orientació, seguiment i intermediació per a la inserció laboral a favor dels joves extutelats i en procés d’emancipació.

El Programa Fly ofereix suport en el procés d’autonomia personal i emancipació a joves que han estat tutelats pels Consells insulars i als 18 anys deixen d’estar-hi. Aquest suport es fa mitjançant l’acompanyament en el procés d’inserció laboral en totes les seves fases, a través d’accions d’orientació, formació, seguiment i tutorització del procés de recerca de feina: des de l’elaboració del currículum, la recerca de les ofertes laborals més adients o la preparació de les entrevistes de feina.

La col·laboració per aquest servei respon al Pla estratègic d’autonomia personal de les persones joves extutelades de les Illes Balears 2021-2025, impulsat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, l’objectiu del qual és promoure accions específiques de formació i inserció laboral per a joves en procés d’autonomia per tal de donar resposta a les dificultats d’accés a formació i al mercat laboral.

A les Illes Balears hi ha 332 joves extutelats que reben una renda d’emancipació per part de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Per aconseguir els objectius, Fundació Mallorca Integra treballarà en xarxa amb entitats consolidades com Fundació Amaranta, Nazaret, Grec, A més i La Salle-Nou Horitzó, que derivaran els joves que tenguin el perfil per formar part del Programa Fly.

Paral·lelament, la Fundació Mallorca Integra fa feina de sensibilització i conscienciació amb la recerca continuada d’empreses que vulguin col·laborar per influir positivament en aquest segment de joves.

*Imatge d'arxiu