torna

Detall de la notícia

Imatge 4669468

El Govern posa la primera pedra d'una nova promoció de 43 habitatges públics a Palma

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i del batle de Palma, José Hila, ha posat la primera pedra d’una nova promoció de 43 habitatges de protecció oficial a Palma. També han participat en l’acte la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera; el director general d’Habitatge, Eduardo Robsy, i la gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester.

Es tracta d’una promoció de 43 habitatges de protecció oficial, ubicada al carrer de Brotad, just devora la fàbrica de Can Ribas, i al carrer de Fornaris, les obres de la qual varen començar fa poques setmanes. El sòl on es construiran va ser cedit per l’Ajuntament de Palma el mes de febrer de 2019.

La presidenta Armengol ha recalcat la “necessitat” de construir habitatge públic a Palma, fent de la política d’habitatge una “política prioritària” des del 2015 i que s’està “demostrant amb fets i obres molt evidents”, com la nova promoció de Palma. “Som conscients que l’habitatge és una necessitat per a la nostra ciutadania i que la Constitució la reconeix com un dret, però que poques vegades s’aplica”, ha subratllat. En aquest sentit, ha remarcat la importància de la política d’habitatge, ja que també fa possible que a més construcció pública, més “equilibri de preus” hi hagi al mercat. “És un compromís polític que es compleix”, ha assegurat.

A demés, ha recordat que la promoció es troba a un barri estratègic de Palma, en el qual es planteja i impulsa el districte d’innovació Nou Llevant, “una barriada que volem transformar cap a millor des de la innovació, la diversificació econòmica, l’aposta per la cultura i la cohesió social”, ha apuntat Armengol.

Per part seva, el conseller Marí ha explicat que el Govern segueix amb l’objectiu de construir 1.000 habitatges més durant aquesta legislatura, i que a Palma, durant el 2021, hi haurà en marxa 247 habitatges públics amb una inversió de 35 milions d’euros. “Són xifres importantíssimes que demostren la voluntat del Govern per fer una aposta per l’habitatge públic”. En la mateixa línia, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Palma per fer possible la promoció i apostar per “una ciutat amb habitatges de qualitat, amb un disseny arquitectònic molt interessant, amb sistemes d’eficiència energètica, productes de quilòmetre zero i la implicació amb la producció local”. 

Aquests habitatges aniran destinats a lloguer i les famílies que hi viuran no pagaran més d’un 30 % dels seus ingressos en concepte de lloguer i despeses derivades. La inversió total per construir aquests 43 nous habitatges és de 6,9 milions d’euros i es preveu que les obres hagin finalitzat al final de l’estiu de 2022.

En aquests moments a Palma ja hi ha vuit promocions d’habitatge en construcció, que sumen un total de 205 habitatges de protecció oficial, i el 2021 hi haurà onze promocions en construcció, un total de 247 habitatges. La inversió total prevista per a aquestes promocions és de gairebé 35 milions d’euros.

Característiques de la promoció

El projecte proposa la construcció d’un edifici de nova planta de 43 habitatges de protecció pública i 43 places d’aparcament en planta soterrani. Es divideix en dos volums, una plaça interior, un espai de terrasses i l’accés a l’aparcament. 

L’edifici de Brotad és l’edifici més curt i alt, i limita amb el carrer de Brotad a l’est, amb la plaça de Can Ribes al nord i amb una parcel·la urbana a la part sud. Conté dos nuclis d’escala amb accés des de la plaça interior. Consta de planta baixa i de tres plantes pis (PB+3) amb quatre habitatges per planta (dos a cada nucli), la qual cosa fa un total de setze habitatges. Els habitatges de la planta baixa disposen de terrassa a la plaça interior. 

L’edifici de Tous és l’edifici més llarg i baix, i limita amb el carrer de Tous a l’oest, amb el carrer de Ferriol al nord, amb la plaça de Can Ribas a l’est i amb una parcel·la urbana al sud. Conté cinc nuclis d’escala, tres dels quals tenen accés des de la plaça de Can Ribas, mentre que els altres dos tenen accés des de la plaça interior. Consta de planta baixa i dues plantes pis (PB+2) amb nou habitatges per planta (dos a cada nucli, excepte en un nucli en què només n’hi ha un), la qual cosa fa un total de vint-i-set habitatges, tres dels quals són accessibles. Els habitatges de la planta baixa disposen de terrassa al carrer de Tous amb accés independent des del mateix carrer, excepte la terrassa de l’habitatge accessible. La plaça interior se situa entre el dos volums edificats, i se separarà de la plaça de Can Ribas amb una tanca.