torna

Detall de la notícia

Imatge 4669040

La Simfònica i la violinista María Dueñas interpretaran el concert per a violí de Txaikovski

El romanticisme s’apoderarà del setzè concert de temporada de l’Orquestra Simfònica Illes Balears amb el concert per a violí de Txaikovski i la Simfonia núm. 2 de Saint-Saëns. A més, per interpretar l’obra del compositor rus, la Simfònica comptarà amb María Dueñas, una de les violinistes joves més importants del panorama internacional. El concert es celebrarà el dijous 29 d’abril, a les 19.30 hores, al Trui Teatre. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a través de la web de la Simfònica.

Compost l’any 1878, el Concert per a violí de Txaikovski, és considerada una de les obres més populars i més difícils de l’autor i l’única que va compondre per a aquest instrument, que interpretará Dueñas com a solista.

Recentment guardonada en el concurs internacional novaiorquès Getting to Carnegie Hall 2021 i triada artista del mes en Musical America, María Dueñas comença a consolidar-se en el panorama internacional. Descrita en el Daily Californian com “una solista d'impressió, que va captivar l'atenció del públic des de la primera nota” en el seu debut amb l'Orquestra Simfònica de San Francisco i Marek Janowski, la crítica lloa la seva versatilitat per combinar tècnica i sensibilitat. María es donà a conèixer després de guanyar el Primer Premi en el Concurs Internacional Mozart a Zhuhai, a la Xina. El seu èxit en el Concurs de Violí Internacional de Vladimir Spivakov a Rússia li va conduir a altres projectes molt inspiradors amb el mestre Spivakov.

Amb Camille Saint-Saëns i la seva Simfonia núm. 2, finalitzarà el penúltim concert de temporada ple de romanticisme, bellesa i melancolia.