torna

Detall de la notícia

Imatge 4668599

La presidenta del Govern i la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors es reuneixen amb el cònsol general de Colòmbia per a les Illes Balears

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha rebut avui en audiència al Parlament el cònsol general de Colòmbia per a les Illes Balears, Rafael Guillermo Arismendy, acompanyat del cònsol adjunt, Luís Hernando Mora.

Posteriorment, la delegació consolar colombiana s’ha reunit amb el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens. Una presa de contacte que s’emmarca dins la contínua comunicació bilateral que Relacions Exteriors vol establir amb la diplomàcia estrangera d’ençà que, el passat 16 de febrer,  va assumir la competència de la interlocució amb els consolats radicats a les Balears.

A les reunions s’ha parlat d’incrementar les bones pràctiques, especialment en el camp del sector serveis i el medi ambient, així com de les realitats insulars i el potencial marc d’intercanvi amb el l’arxipèlag de San Andrés, Providencia i Santa Catalina, regió insular de Colòmbia, en la dinàmica encetada d’anar detallant una veu insular que ens ajudi a protegir les nostres realitats vulnerables.

Per altra banda, el cònsol Arismendy també s’ha mostrat molt interessat treballar en accions que cohesionin les nostres realitats, especialment per facilitar el coneixement institucional i administratiu de les Illes Balears.

A les Illes Balears actualment hi ha poc més de 23.000 ciutadans nascuts a Colòmbia dels quals més de 13.000 han adoptat la nacionalitat espanyola.