torna

Detall de la notícia

Imatge 4668056

L'IBAVI iniciarà enguany la construcció d'una promoció de 15 HPO a s'Illot

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, han formalitzat avui el conveni de cessió d'un solar al carrer Àncora de s'Illot per a la construcció de 15 habitatges de protecció pública per part de l' IBAVI.

Marí  ha destacat que la implicació dels ajuntaments en la cessió de sòls per a construir nous HPO és una peça importantíssima "per fer créixer el parc d'habitatge públic de les nostres Illes i assolir la fita que ens hem marca: més de 1.000 habitatges nous".

"Per això, vull començar donant les gràcies al batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, per la cessió a l'IBAVI d'aquest solar ubicat al nucli costaner de s'Illot on aquest mateix any 2021 iniciarem una nova construcció d'HPO, que suposarà disposar de 15 habitatges públics de lloguer al municipi", ha assegurat el conseller.

Durant la seva intervenció el conseller ha recordat que tot i que el conveni se signa avui, l'Ajuntament i l'BAVI duen ja fent feina conjuntament des de fa temps "i això ens permet que les feines estiguin ben avançades i poder començar a construir aquesta promoció en el darrer trimestre d'aquest mateix any 2021. La previsió és que aquests 15 HPO estiguin llestos a principis del 2023".

En aquests moments, es disposa ja del projecte bàsic redactat i també de la llicència d'obres de l'Ajuntament de Sant Llorenç. Igualment, està ja en marxa la licitació del projecte d'execució i de la direcció d'obres.

La previsió és que el mes de juliol estigui llest el projecte d'obres i que a partir d'aquí es podran licitar les obres i que aquestes comencin en el mes d'octubre.

Es tracta d'una promoció de 15 habitatges (dos d'ells adaptats), 11 dels quals tindran dos dormitoris i 4 una habitació que s'aixecarà en aquest solar de 428 metres quadrats.

Els habitatges tindran uns entre 52 i 60 metres quadrats i els de dues habitacions d'entre 60 i 70 metres quadrats.

El pressupost total d'aquesta inversió serà de 2 milions d'euros.

Com tots els projectes que impulsa l'IBAVI, la construcció és concebuda de manera sostenible, tant pels materials que emprarà com per la disposició de la construcció, que permet aprofitar els recursos naturals i reduir les despeses energètiques.

Per exemple, els murs de càrrega s'orienten cap al mar perquè l'habitatge tingui ventilació creuada. Igualment, un pati central -d'inspiració mallorquina, dignifica les circulacions i permet un millor assolellament dels habitatges.