torna

Detall de la notícia

Govern i Consells avancen de manera conjunta en una nova regulació de les VTC

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, juntament amb el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, s'ha reunit, via telemàtica, amb els consellers de Mobilitat de Menorca, Eivissa i Formentera per a avançar en noves propostes de regulació del sector de les  VTC a les Illes Balears, en compliment dels compromisos adoptats en la darrera reunió del Consell Balear de Transports.

En la reunió s'han valorat diverses mesures que permetin garantir l'equilibri entre els sectors de les VTC i taxi. En aquest sentit, s'ha acordat avançar en la mateixa línia del Decret Llei 1/2019, en què es van adoptar mesures com la contractació prèvia dels serveis amb 30 minuts d'antelació, o la prohibició de captació de clients en la via pública.

Les noves mesures que es treballaran pretenen garantir que els serveis de VTC responen a un servei amb els nivells de qualitat i sistemes de funcionament adequats a les característiques específiques de les nostres Illes. Per exemple, una de les possibilitats és la necessitat d'incorporar  flotes de vehicles no contaminants i de major qualitat i confort .

El Govern s'ha compromès a treballar un primer document per a concretar la proposta en les setmanes vinents. També s'ha adoptat el compromís de treballar amb tot el sector dels transports per tal d'assolir el major consens possible per a la nova regulació.

En la reunió hi han participat per part del Consell de Menorca la consellera Francesca Gomis, i el director insular Damià Moll. Per part del Consell d’Eivissa, han assistit a la reunió el conseller Javier Torres i el director Insular Roberto Algaba i per part del Consell de Formentera, el conseller Rafel González.