torna

Detall de la notícia

Imatge 4665662

Trobada amb la cònsol d'Alemanya durant les reunions de Relacions Exteriors amb el cos consular a les Illes Balears

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez, i el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, s’han reunit amb la cònsol general d’Alemanya a les Illes Balears, Karin Köller, dins la ronda de contactes iniciada amb el cos consular a les illes.

A la reunió, s’ha tractat sobre la situació de la comunitat alemanya a les Illes Balears i les seves perspectives de futur especialment en l’objectiu de donar suport a la millora del model econòmic, això com als projectes relacionats amb la transició energètica i ecològica. Per altra banda, la cònsol també s’ha mostrat molt interessada en la defensa de la insularitat mediterrània que du a terme la direcció general de Relacions Exteriors en els fòrums europeus.

Aquesta presa de contacte amb la cònsol d’Alemanya s’emmarca dins la contínua comunicació bilateral que Relacions Exteriors vol establir amb la diplomàcia estrangera d’ençà que, el passat 16 de febrer, va assumir la competència de la interlocució amb els consolats radicats a les Illes Balears.

A les Illes Balears hi ha registrats al voltant de 19.000 residents alemanys, dels quals 16.000 són a Mallorca i 2.500 a les Pitiüses. Alemanya és la segona nacionalitat en nombre de ciutadans residents a les Illes Balears.