torna

Detall de la notícia

Imatge 4665316

Reunió amb l'AENIB i Balearic Marine Cluster per establir vincles de col·laboració amb el sector nàutic

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, es va reunir ahir dimecres, 21 d’abril, amb el president de l’Associació d’Empreses Nàutiques de les Illes Balears (AENIB), Jaume Vaquer, i amb el gerent de Balearic Marine Cluster, Pedro Suasi, per tractar diferents aspectes relacionats amb l’oferta formativa del sector nàutic. A la reunió, que es va dur a terme per videoconferència, també hi varen assistir la cap del Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals, María José García; la directora de l’Institut de les Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB), Glòria Escudero, i la cap del Servei d’Oferta Formativa i Infraestructures, Pilar Roca.

Des de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors es va recalcar la necessitat d’establir vincles de col·laboració amb el sector nàutic per impulsar i incrementar els cicles formatius relacionats amb aquest sector, tant els que s’ofereixen en la modalitat presencial com els que s’imparteixen en la modalitat d’FP dual. Així mateix, també es va incidir en la importància que les empreses que formen part de l’AENIB i de Balearic Marine Cluster acullin alumnes perquè hi puguin fer les seves pràctiques formatives (FCT).

Finalment, la directora de l’IQPIB informà que aviat es publicaria en el BOIB una convocatòria per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació de les unitats de competència de 19 qualificacions professionals de les famílies professionals de Transport i manteniment de vehicles (TMV) i de Maritimopesquera (MAP), ambdues relacionades amb el sector de la nàutica. És per aquest motiu que va sol·licitar la col·laboració del sector nàutic per poder comptar amb assessors i avaluadors habilitats que puguin dur a terme aquest  procediment d’acreditació.