torna

Detall de la notícia

Imatge 4664703

El director general de Relacions Exteriors es reuneix amb el cònsol general de l'Equador per les Illes Balears

El director general de Relacions exteriors, Antoni Vicens, s’ha reunit avui el cònsol general de l’Equador per a les Illes Balears, Julio César Lalama. Posteriorment, i de manera telemàtica, també s’ha reunit amb la cònsol general de Polònia a Barcelona, Karolina Cemka.

La direcció general de Relacions Exteriors va assumir, el passat 16 de febrer, la competència de la interlocució amb els consolats radicats a les Illes Balears. La presa de contacte d’avui amb els cònsols polonès i equatorià s’emmarca dins la contínua comunicació bilateral que Relacions Exteriors vol establir amb la diplomàcia estrangera.

A la reunió amb el cònsol general de l’Equador s’ha tractat sobre la situació de la comunitat equatoriana a les Illes Balears. El cònsol Lalama també ha explicat que molts compatriotes se mostren molt interessats en la llengua pròpia de les Illes Balears i ha  sol·licitat informació sobre recursos i eines per aprendre català. A les Illes Balears hi ha uns 16.000 residents nascuts a Equador, és el cinquè país estranger per nombre d’originaris.

Per altra banda, a la reunió telemàtica amb la cònsol general de Polònia s’ha tractat sobre la situació de la comunitat polonesa a les Illes Balears i sobre la intenció d’enfortir els vincles històrics en referència amb la figura de Chopin. Per altra banda, la cònsol Cemka també s’ha mostrat molt interessada en els temes relacionats amb la transició energètica. Actualment a les illes hi ha poc més de 2.700 ciutadans nascuts a Polònia, amb mes d’un 25% més de dones que d’homes.